ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερωτήματα για την απουσία της ελληνικής σημαίας στη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Ερωτήματα για την απουσία της ελληνικής σημαίας στη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν
EUROKINISSI

Ερωτήματα έχουν προκαλέσει στους χρήστες του διαδικτύου οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, καθώς σε αυτές φαίνεται να απουσιάζει η μεγάλη ελληνική σημαία.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση υπήρχαν δύο μεγάλες τουρκικές σημαίες και μόνο μία μικρή ελληνική σημαία μαζί με μία μικρή τουρκική, στο τραπεζάκι ανάμεσα στους δύο άνδρες. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση έγινε όπως προβλέπεται από το τουρκικό εθιμοτυπικό, επομένως δεν υπάρχει κανένα διπλωματικό θέμα.

Με το θέμα, όμως, ασχολήθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανέβασε μια φωτογραφία από παλαιότερη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ταγίπ Ερντογάν, όπου υπάρχουν και οι δύο σημαίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωτόκολλο που ακολουθεί η ελληνική διπλωματία προβλέπει πως όταν συναντιέται πρόεδρος με πρωθυπουργό, υπάρχουν μεγάλες σημαίες μόνο της χώρας από την οποία προέρχεται ο πρόεδρος. Οι σημαίες από κάθε χώρα είναι μικρές και βρίσκονται πάνω στο τραπέζι, ενώ από μία μεγάλη σημαία από κάθε χώρα υπάρχουν μόνο όταν η συνάντηση είναι ανάμεσα σε ομότιμους.

Σε περίπτωση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συναντηθεί με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, θα υπάρχουν πίσω τους δύο ελληνικές σημαίες.

Πάντως σε όλες τις συναντήσεις του Ερντογάν με τους πρωθυπουργούς άλλων χωρών, υπάρχουν πάντα δύο τουρκικές σημαίες:

Πάντως οι χρήστες του διαδικτύου ήταν και πάλι ευφάνταστοι με το θέμα:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ