ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης για επίθεση σε Κουμουτσάκο & δηλώσεις Γιούνκερ

Μεϊμαράκης για επίθεση σε Κουμουτσάκο & δηλώσεις Γιούνκερ
EUROKINISSI-ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Στα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα αλλά και στις δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τις κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες αναφέρθηκε την Παρασκευή από την Καστοριά ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης ο οποίος άσκησε σφοδρή κριτική και στον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε από το κοινό να σκεφτεί τι θα συνέβαινε εάν το χθεσινό περιστατικό είχε γίνει ανάποδα και ήταν στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

"Να ήταν η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση, να είχαμε πει κάτι που την Αριστερά μπορεί να την ενοχλούσε, να είχε κάνει μια διαδήλωση, να είχε πάει οποιοσδήποτε αριστερός βουλευτής, τραμπούκοι να τον έδερναν, η αστυνομία να μην εκινείτο και καταλαβαίνετε αν θα καιγόταν ή δε θα καιγόταν όλη η Αθήνα. Εμείς δράσαμε δημοκρατικά. Δράσαμε εθνικά. Δράσαμε υπεύθυνα γιατί είμαστε κατά της βίας από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Την καταδικάζουμε. Και αυτό έχει σημασία στο Δημοκρατικό Πολίτευμα. Γι’ αυτό ακριβώς θέλω να τονίσω ότι η Νέα Δημοκρατία θεσμικά κινήθηκε και θέλω να το συγκρίνετε με το τι θα γινόταν αν στην εκτελεστική εξουσία βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ", σημείωσε.

Εν συνεχεία ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν έχουν συλληφθεί ακόμα οι δράστες της επίθεσης "στρέφοντας" τα βέλη του κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

"Να πω ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αν και έχουν περάσει τόσες ώρες και αν και έκανε επίσημη ανακοίνωση χθες ότι ταυτοποίησε τους δράστες και ακόμα δεν τους έχει συλλάβει και περιμένει να περάσει το αυτόφωρο, έ τότε δεν μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά του και θα πρέπει και αυτός να παραιτηθεί μαζί με τον υπουργό Παιδείας που προκαλούν το αίσθημα του ελληνικού λαού", υπογράμμισε.

Και συνέχισε: "Δεν σηκώνουμε τους τόνους σε αυτά, αλλά ένα και ένα κάνουν δύο. Όχι ότι θα βιαιοπραγούν εις βάρος μας και θα μας λένε κιόλας συνιστώσα της ακροδεξιάς εμάς τους γνήσιους δημοκράτες, που είμαστε ειρηνικοί διαμαρτυρητές για να μπορεί η δημοκρατία να λειτουργεί στον τόπο μας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και θέλω να πω και στους τραμπούκους ότι η ιστορία με τραμπουκισμούς δεν γράφεται".

Σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης ότι "η Νέα Δημοκρατία χαλυβδώνεται από αυτές τις συμπεριφορές", ότι "θα γίνει ακόμα πιο δυνατή και κυρίαρχη" αλλά και πως "θα διασφαλίσει την ελεύθερη έκφραση και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών παντού".

"Η Ιστορία δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερή. Είναι εθνική ιστορία και είναι εθνική υπόθεση όλων μας. Κι εμείς οφείλουμε να μην αφήσουμε να την παραχαράξουν, ούτε και να δημιουργηθούν τέτοια ζητήματα. Και ταυτόχρονα, μη μας λένε ότι ανεβάζουμε τους τόνους, γιατί εμείς εμπράκτως είμαστε κατά της βίας και εμείς είμαστε από εκείνους που έχουν θύματα από την τρομοκρατία και τη βία", πρόσθεσε.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι "πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία, ότι πρέπει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης να δράσει, ότι πρέπει ο υπουργός Παιδείας να το σκεφθεί πάρα πολύ αυτό που είπε και να ζητήσει συγγνώμη δημοσίως και θα πρέπει ο πρωθυπουργός, αν δε συμβούν αυτά, να πάρει θέση και να τους αποπέμψει από την κυβέρνηση".

Υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ ότι "δε μπορεί να ζητάνε συνεννόηση και συναίνεση και από την άλλη μεριά να μας υβρίζουν, να μας θεωρούν υπεύθυνους για την ένταση την οποία αυτοί δημιούργησαν και να ζητούν και τα ρέστα".

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο κ. Μεϊμεράκης υπογράμισε ότι "δεν είναι τυχαίες και οι δηλώσεις Ευρωπαίων παραγόντων που ζητούν κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με την Τουρκία, τη στιγμή κατά την οποία εμείς είμαστε στην Ευρώπη και η Τουρκία είναι εκτός Ευρώπης" και "τη στιγμή κατά την οποία τα δικά μας σύνορα μπορούμε να τα φυλάξουμε εμείς μαζί με την Ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και τη Frontex και να φυλάξουν οι άλλοι τα δικά τους σύνορα".

Τάχθηκε υπέρ της συνεννόησης με την Τουρκία για το προσφυγικό αλλά και υπέρ της χορήγησης πόρων προς την Τουρκία, "αλλά κοινή φύλαξη συνόρων και θαλάσσης δεν μπορεί να γίνει".

"Και αν άκουσα σήμερα και τον πρόεδρο της Κομισιόν να μας λέει ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δύο χώρες δεν μπορούν να κάνουν κοινές περιπολίες. Και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο κ. Τσίπρας δεν του εξήγησε. Δεν του εξηγεί, όπως δεν εξηγεί τίποτα και αυτό είναι το ιδιαίτερα ανησυχητικό γιατί βλέπετε ότι ενώ μέχρι το Γενάρη ο κ. Τσίπρας ήταν σε όλα όχι, όχι στους Ευρωπαίους, όχι στους δανειστές, όχι στη Μέρκελ, όχι στον Ολάντ. Το Γενάρη που πήρε την εξουσία το όχι έγινε ίσως. Ίσως και να το δούμε και πιθανόν. Και από τον Σεπτέμβρη και μετά όλα έχουν γίνει ναι. Ένα όχι δεν μας είπε", κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ