Ο Τραμπ απειλεί με νέες κυρώσεις όσους αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόνταλντ Τραμπ
AP photo«Οποιαδήποτε χώρα ή άτομο» αγοράζει πετρέλαιο ή πετροχημικά από το Ιράν θα υπόκειται αμέσως σε δευτερογενείς κυρώσεις, δήλωσε σήμερα Πέμπτη (1/5) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Όποιος το κάνει αυτό «δεν θα επιτρέπεται να κάνει δουλειές με τις ΗΠΑ με με οποιονδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτηση στο Truth Social.
Η ανάρτησή του έρχεται μετά την αναβολή ενός τέταρτου γύρου συνομιλιών μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο στη Ρώμη.
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τάμι Μπρους, δήλωσε σήμερα πως η Ουάσινγκτον αναμένει ένα νέο γύρο συζητήσεων με την Τεχεράνη να διεξαχθεί στο εγγύς μέλλον.
Η Τεχεράνη κατηγόρησε νωρίτερα σήμερα την Ουάσινγκτον για «αντιφατική συμπεριφορά και προκλητικές δηλώσεις».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Τραμπ «στέλνει» τον Γουόλτς πρέσβη στον ΟΗΕ - Ο Ρούμπιο προσωρινός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας
Συμφωνία ΗΠΑ και Ουκρανίας για τα ορυκτά: Τι κερδίζει κάθε πλευρά - Οι πρώτες αντιδράσεις
Ο Τραμπ αποκάλυψε τι συζήτησε με τον Ζελένσκι στη Ρώμη
Τέμπη: Συνεχίζονται οι καταθέσεις συγγενών θυμάτων-Τα αιτήματα για εκταφές και η εισαγγελική πρόταση
08:28
Basketgate: Απολογούνται σήμερα οι τρεις συλληφθέντες διαιτητές - Έρχονται νέες συλλήψεις
08:26
«Γαλάζια βέλη» στη φαρέτρα της αντιπολίτευσης για ελληνοτουρκικά, τουρκολιβυκό και Μονή Σινά
08:24
«Wicker»: Γιατί ο πιο παράξενος κινηματογραφικός σύζυγος της χρονιάς έχει γίνει αντικείμενο πόθου
08:17