ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Καναλάρχες ασκούν πίεση σε δημόσιους λειτουργούς

Ν. Παππάς: Καναλάρχες ασκούν πίεση σε δημόσιους λειτουργούς
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην αντεπίθεση με αιχμές για τη στάση ορισμένων μέσων ενημέρωσης απέναντι στην επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες που δέχθηκε σωρεία επικρίσεων το τελευταίο διάστημα, περνά η κυβέρνηση με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά να υπεραμύνεται του αδιάβλητου της διαδικασίας και να στέλνει μήνυμα στους τέσσερις υπερθεματιστές ότι τη Δευτέρα θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος.

Ο Νίκος Παππάς απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Ιάσονα Φωτήλα έκανε λόγο για απόπειρα τρομοκράτησης δημοσίων λειτουργών από συγκεκριμένους ιδιοκτήτες ΜΜΕ, τους οποίους και ονομάτισε, υπογραμμίζοντας πως ουδείς θα βρει εξιλαστήρια θύματα στους δημόσιους λειτουργούς οι οποίοι έκαναν το καθήκον τους. «Αυτές οι μέθοδοι τρομοκράτησης και πίεσης δημοσίων λειτουργών από κάποιους με επιφάνεια, δεν περνάνε, είναι ντροπή του Κοντομηνά, Βαρδινογιάννη και Αλαφούζου γιατί πιέζουν δημόσιους λειτουργούς των 1.200 ευρώ, αυτά τελείωσαν, όποιος θέλει κόντρα εδώ, στην πολιτική ηγεσία που αναλαμβάνει και την πολιτική ευθύνη», είπε και πρόσθεσε πως διαγωνισμός με τόσα επίπεδα ελέγχου δεν έχει ξαναγίνει.

Επεσήμανε ότι οι τέσσερις πλειοδότες είναι οριστικοί υπερθεματιστές, αλλά όχι αδειούχοι τηλεοπτικής άδειας και ζήτησε από την αντιπολίτευση να μην προτρέχει στο ζήτημα του πόθεν έσχες, καθώς –όπως είπε- υπάρχει ένας που λέει ότι θα καταβάλλει τις δόσεις από τα κέρδη που θα βγάλει. «Μην προτρέχετε, η επιτροπή θα κάνει τη δουλειά της», είπε για να προσθέσει πως κλείνει ο κύκλος της προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων και ότι «την επόμενη ημέρα της τηλεόρασης θα θυμόμαστε όλα αυτά τα επεισόδια και τα σπαρταρίσματα με κάποια πικρία».

Σε ότι αφορά στην απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου, που αναμένεται, ο Νίκος Παππάς σχολίασε εμμέσως πλην σαφώς ότι το ίδιο το ανώτατο δικαστήριο έχει καταδείξει πως το καθεστώς που κληρονόμησε η σημερινή κυβέρνηση παραβίαζε το Σύνταγμα και τους νόμους. «Εμείς και το Σύνταγμα θα τηρήσουμε και τους νόμους και λεφτά θα εισπράξουμε», είπε.

Στην σφοδρή κριτική του βουλευτή του Ποταμιού για διαγωνισμό παρωδία και τα βοσκοτόπια Καλογρίτσα, ο υπουργός Επικρατείας επέλεξε ποδοσφαιρικούς όρους για να του απαντήσει. «Λυπάμαι γιατί υπάρχει το φαινόμενο του τεχνητού οφσαιντ, βγήκατε πιο μπροστά και από τη γραμμή άμυνας», είπε και αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της Καθημερινής του 2014 που ενέτασσε τη συγκεκριμένη έκταση με το success story του Αντώνη Σαμαρά και με επενδύσεις 2 δις ευρώ.

Η αναφορά πάντως, του Ιάσονα Φωτήλα στο επεισόδιο με τους δύο δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη άναψε για τα καλά τον καυγά.

Ι. ΦΩΤΗΛΑΣ: Αυτή η ιστορία που σας είχε δώσει πλεονέκτημα, θα είναι η δαμόκλεια σπάθη και η ταφόπλακα της πρώτης φοράς Αριστερά, και περούκες που βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη μην τις πετάξετε, θα σας χρειαστούν όταν θα φύγετε νύχτα...

Ν. ΠΑΠΠΑΣ: Στις μεταμφιέσεις εσείς είστε συνηθισμένος και δεν περίμενα να χρησιμοποιήσετε αυτή την άθλια επιλογή των καναλαρχών να τους στείλουν μεταμφιεσμένους να με ακολουθούν, ντροπή... Βγαίνει αυτό το αστρονομικό ποσό για τις άδειες και αντί να βάλετε πλάτη να εισπραχθεί, ακούμε εξυπνάδες...

Ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε ακόμη, πως το ήθος της Αριστεράς επιτάσσει να εισπραχθούν τα 300 εκατ. ευρώ. «Πάει ο Βαρδινογιάννης και προσφέρει 15 εκατ., πώς να γίνει υπερθεματιστής; Ο Κοντομηνάς δεν πήγε στην τελική φάση, πώς να πάρει άδεια;».

«Είχαν λεφτά, όχι μασέλες», ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού με τον Νίκο Παππά να απαντά πως «όποιος έχει μασέλες θα αποδειχθεί, τα 246 εκατ. δεν είναι αέρας».

Στην κόντρα παρενέβη και η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη που μίλησε για άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης και διαγωνισμό για το θεαθήναι. Υποστήριξε ότι επί της ουσίας ο υπουργός Επικρατείας ομολόγησε πως δεν υπάρχουν άδειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ