ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παρασκευόπουλος: Ισχυρά συμφέροντα θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση (vid)

Ν. Παρασκευόπουλος: Ισχυρά συμφέροντα θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση (vid)
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την άποψη ότι «ισχυρά συμφέροντα θέλουν να φύγει η κυβέρνηση» εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, με αφορμή την έντονη κριτική που ασκείται τις τελευταίες ημέρες για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, υπερασπίστηκε επίσης τον πρωθυπουργό για τη δήλωσή του στη Θεσσαλονίκη ότι «η Δικαιοσύνη θα βγάλει την απόφασή της αλλά δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα το ΣτΕ να ακυρωθεί ο διαγωνισμός» η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

«Όποια γνώμη και αν εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, στο "δια ταύτα" κατέληξε ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη» ανέφερε ο υπουργός.

«Εναλλασσόμενη και εντελώς αβάσιμη η κατηγορία: μια το υπουργείο κατηγορείται για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, και μια κατηγορείται ότι δεν παρεμβαίνει» τόνισε ακόμη.

«Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, μονό σε ακραίες περιπτώσεις αναμειγνυόμαστε όπως οι κρίσεις των δικαστών που είναι αρμοδιότητα του υπουργικού συμβουλίου και το θέμα των πειθαρχικών συμβουλίων των δικαστών. Η κυβέρνηση δεν μπλέκεται στα ποδιά της Δικαιοσύνης» επέμεινε ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ