ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

ΝΔ: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες
Eurokinissi

Κορυφώνει την πολιτική της αντιπαράθεση με την κυβέρνηση η ΝΔ με αφορμή τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν πως όχι μόνο η όλη διαδικασία είναι διαβλητή αλλά πως προκύπτουν και συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες σε συγκεκριμένα πολιτικά και όχι μόνο πρόσωπα. Έτσι, το μεσημέρι της Παρασκευής οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου συνολικά για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στο θέμα των αδειών και προφανώς με έμφαση στην υπόθεση του πόθεν έσχες.

Εξάλλου στη ΝΔ εκτιμούν πως ουσιαστικός έλεγχος στο πόθεν έσχες δεν έγινε έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα ο «εκλεκτός της κυβέρνησης» όπως λένε χαρακτηριστικά για τον κ. Καλογρίτσα.

Σε δήλωσή του ο Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για τεράστιο σκάνδαλο τονίζοντας πως η ΝΔ επιθυμεί να ελεγχθούν οι τυχόν αξιόποινες πράξεις της Επιτροπής Πόθεν Έσχες και του Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου ο οποίος και ενέκρινε με την υπογραφή του τις αποφάσεις της επιτροπής. « Ο έλεγχος του πόθεν έσχες είναι από ανύπαρκτος ως πλημμελής» τόνισε ο κ. Βορίδης.

Νωρίτερα, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την ομιλία της στη βουλή, σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Ιάσονα Φωτήλα, επισήμανε ότι «ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες κατέπεσε κι έγινε μόνον για το θεαθήναι».

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε επίσης, ότι «η κυβέρνηση ετράπη σε άτακτη φυγή», αφού από εκεί που ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι θα πάρει χρήματα από το διαγωνισμό για τις άδειες και θα τα μοιράσει στους κοινωνικά αδύνατους, τελικώς ο κ. Παππάς είπε ότι δεν υπάρχει καμία άδεια. Αφού χαρακτήρισε «γραφικά» τα όσα ακούστηκαν στην Ολομέλεια «για πάταξη της διαπλοκής», η κ. Μπακογιάννη, προσέθεσε πως η ουσία της υπόθεσης είναι ότι «σήμερα άδειες δεν υπάρχουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ