ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προφυλακιστέος ο φερόμενος έμπορος όπλων Κ. Δαφέρμος

Προφυλακιστέος ο φερόμενος έμπορος όπλων Κ. Δαφέρμος

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο επιχειρηματίας αντιπρόσωπος ρωσικών όπλων Κωνσταντίνος Δαφέρμος, μετά την σημερινή απολογία του και αναμένεται να οδηγηθεί στον Κορυδαλλό.

Ο επιχειρηματίας είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, δυνάμει εντάλματος σε βάρος του.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, κατά την ανακριτική διερεύνηση της υπόθεσης των Εξοπλιστικών προέκυψαν νέα στοιχεία στο πλαίσιο έρευνας ύστερα από τις καταγγελίες Κάντα, κατηγορούμενος και ο ίδιος στην ίδια υπόθεση.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να υποστήριξε ότι είναι θύμα εκβιασμού από τον Κάντα, ενώ παραδέχθηκε ότι αναγκάστηκε να καταθέσει χρήματα στον πρώην αναπληρωτή Διευθυντή Εξοπλισμών του ΥπΕΘΑ επί Υπουργίας του Α. Τσοχατζόπουλου προκειμένου όπως ισχυρίζεται "ο Κάντας, να μην καταστρέψει την εταιρεία του".

Για το ποσό των 800000$ ποσό το οποίο φέρεται σύμφωνα με τις καταγγελίες του Αντώνη Κάντα να του παρέδωσε, δήλωσε ότι "δε θυμάται αν έδωσε αυτό το ποσό, με δεδομένο ότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από το επίμαχο χρονικό διάστημα".

Στο πλαίσιο των ενταλμάτων τα οποία εκδόθηκαν από τις δικαστικές αρχές, συνελήφθησαν ο γιος του επιχειρηματία καθώς επίσης κι ένα ακόμα στέλεχος της εταιρείας του αντιπροσώπου ρωσικών όπλων, αφέθηκαν ελεύθεροι με την καταβολή εγγυοδοσίας και περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ