ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κουμουτσάκος: Το καλό της χώρας δεν υπηρετείται με συγκάλυψη

Γ. Κουμουτσάκος: Το καλό της χώρας δεν υπηρετείται με συγκάλυψη
(φωτογραφία αρχείου)- EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις και τις τηλεοπτικές άδειες.

«Καθήκον και υποχρέωση της Δημοκρατίας είναι να μην επιτρέψουμε τη χειραγώγηση της ενημέρωσης», δηλώνει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, υπογραμμίζοντας ότι «εδώ που φτάσαμε πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος όλων».

Ερωτηθείς αν είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι η προκήρυξη εκλογών στην περίπτωση που ο νόμος για τις άδειες κριθεί από το ΣτΕ αντισυνταγματικός, απαντά ότι «το αίτημα των εκλογών αναδύθηκε μέσα από το πολύ ζοφερό περιβάλλον που δημιουργούν οι κυβερνητικές επιλογές».

Αναφερόμενος στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υποστηρίζει ότι «σε μία εποχή που το ψέμα έγινε καθεστώς, η επιδίωξη της αλήθειας είναι επαναστατική πράξη» και συμπλήρωσε ότι η ΝΔ δεν επιδιώκει να μοιράσει μιζέρια και φτώχεια σε όλους, αλλά επιδίωξή της είναι η δημιουργία ανάπτυξης και πλούτου για όλους.

Στη συνέχεια ο κ. Κουμουτσάκος εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό, για το προσφυγικό, λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας αντί να ζητήσει άμεση διερεύνηση των καταγγελιών Βουδούρη, δέχτηκε την παραίτησή του».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, έκανε γνωστό ότι τη Δευτέρα θα καταθέσει μαζί με επτά βουλευτές της ΝΔ ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας πλήρη στοιχεία και εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τις «σκιές» στη διαχείριση του προσφυγικού.

Το προσφυγικό, μετά και τα τελευταία σχεδόν καθημερινά γεγονότα στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων είναι μια απειλή για τη χώρα;


Είναι ένα τεράστιο διεθνές πρόβλημα που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη καμία χώρα. Πολύ περισσότερο όταν η κυβέρνηση όχι μόνον αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της, αλλά βυθίζεται σε πρακτικές με οσμή σκανδάλων. Οι τελευταίες καταγγελίες του κ. Βουδούρη απαιτούν άμεση διερεύνηση. Τόσο από τη Βουλή, όσο και από τη Δικαιοσύνη. Δεν είναι άλλωστε οι μόνες. Ο κ. Τσίπρας, αντί να ζητήσει άμεση διερεύνηση των καταγγελιών Βουδούρη δέχθηκε την παραίτησή του. Δικαιούμαι να πω λοιπόν ότι τα κηρύγματα του δήθεν ανθρωπισμού στο προσφυγικό έκρυβαν επιδιώξεις πλουτισμού. Γι΄ αυτό και αύριο καταθέτουμε μαζί με επτά ακόμη συναδέλφους ερώτηση στη Βουλή ζητώντας πλήρη στοιχεία κα εξηγήσεις από την Κυβέρνηση για τις «σκιές» στη διαχείριση του προσφυγικού.

Το Ωραιόκαστρο και η στάση του δημάρχου δημιουργούν ένα κακό προηγούμενο στην ελληνική κοινωνία;


Κατανοούμε τις τοπικές κοινωνίες που καλούνται -εξαιτίας της ανεπάρκειας της κυβέρνησης- να σηκώσουν βάρη που δεν τους ανήκουν και δεν τα αντέχουν. Είναι, όμως, ξένες προς τη λογική της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και προς τον ελληνικό πολιτισμό δηλώσεις και συμπεριφορές ρατσισμού, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ