ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Κουρουμπλής: Διαχειριζόμαστε τη φτώχεια αλλά με ...κοινωνική δικαιοσύνη

Π. Κουρουμπλής: Διαχειριζόμαστε τη φτώχεια αλλά με ...κοινωνική δικαιοσύνη
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

«Η επίθεση στον πρωθυπουργό μου θυμίζει άλλες αποχές. Δεν θέλω να την ταυτίσω, αλλά όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος πάλευε το 1920 για τα συμφέροντα της Ελλάδας εδώ όλοι υπονόμευαν την παρουσία του. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται».

Το παραπάνω ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ». Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ο ίδιος να κρύβει τον θαυμασμό του στον Ανδρέα Παπανδρέου. Αναφέρει, λοιπόν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαλλαγεί «από τη λογική της εσωστρέφειας και την εμμονή της καθαρότητας. (...) Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αποτελέσουν το επίκεντρο της δημιουργίας μιας μεγάλης αριστερής, σοσιαλιστικής, δημοκρατικής παράταξης. Διότι απέναντι συγκροτείται ένα μέτωπο νεοφιλελεύθερο, σκληρό, απρόσωπο». Σε σχετική ερώτηση για το αν προβλέπει έναν νέο δικομματισμό ο κ. Κουρουμπλής απάντησε ότι δεν μπορεί να ξέρει πως θα διαμορφωθεί το σκηνικό αλλά «δεν μπορεί να είμαστε και με τον παπά και με τον ζευγά. Ή με τη Δεξιά ή από ‘δω...».


Αναφορικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι είναι ικανοποιημένος ότι αυτή η κυβέρνηση τόλμησε να κάνει ό,τι δεν τόλμησαν οι άλλες τα τελευταία 27 χρόνια και όσον αφορά στις συντάξεις, η άποψη του είναι ότι η κυβέρνηση ναι μεν διαχειρίζεται τη φτώχεια αλλά το κάνει με κοινωνική δικαιοσύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ