ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Θα πληρωθεί εγκαίρως η επόμενη δόση

Ν. Παππάς: Θα πληρωθεί εγκαίρως η επόμενη δόση
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - Eurokinissi

Σε δηλώσεις του στην γερμανική Handesblatt, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

«Οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν ήταν οι δυσκολότερες από πολιτικής απόψεως, οι υπόλοιπες βρίσκονται σε καλό δρόμο και είναι λιγότερο αμφιλεγόμενες», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Παππάς εμφανίστηκε βέβαιος για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου, ύψους 2,8 δις ευρώ και είπε: «Δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις όπως πέρυσι, αυτό είναι αναμφισβήτητο».

Ο υπουργός υποστήριξε πως ιδιωτικοποιήσεις όπως εκείνες των αεροδρομίων ή του λιμένος Πειραιώς δείχνουν πως η ελληνική κυβέρνηση τηρεί όλα όσα έχει δεσμευτεί.

Ακόμη ενημέρωσε πως χάρη στις νέες διαπραγματεύσεις για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων εξοικονομήθηκαν 750 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η πώληση των τηλεοπτικών αδειών απέφερε στο κράτος ακόμη 250 εκατομμύρια.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Παππάς τόνισε πως «παλαιότερα αντί του πλειστηριασμού (για τις τηλεοπτικές άδειες) υπήρχε ένα είδος καρτέλ ιδιωτών παρόχων, αυτό το αλλάξαμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ