ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για τον Παύλο Μπακογιάννη

Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για τον Παύλο Μπακογιάννη
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με μία φωτογραφία του Παύλου Μπακογιάννη να παίζει με ένα σκύλο στα χιόνια, θέλησε η Ντόρα Μπακογιάννη να τιμήσει την μνήμη του αδικοχαμένου πολιτικού.

Κάτω από τη φωτογραφία, την οποία ανάρτησε στο twitter η Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνει: «Σαν να μην πέρασε μια μέρα, 27 χρόνια πριν. Σήμερα, οι ιδέες σου θα χρειαζόντουσαν ακόμα περισσότερο. ΝΜ».

Σήμερα συμπληρώνονται 27 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τη 17 Νοέμβρη. Στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989, λίγο πριν τις 8 το πρωί, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας περπατούσε προς το γραφείο του στην οδό Ομήρου.

Φτάνοντας στο γραφείο του, καθώς ανέβαινε τα σκαλιά της εισόδου, τον περικύκλωσαν τρεις ένοπλοι άνδρες, οι οποίοι τον πυροβόλησαν με δύο 45αρια πιστόλια. Του έριξαν τέσσερις σφαίρες και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Ο πολιτικός άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ο Μπακογιάννης κηδεύτηκε στο Καρπενήσι, στις 29 Σεπτεμβρίου 1989 παρουσία πλήθος κόσμου, που φώναζαν συνθήματα κατά της τρομοκρατίας. Η δολοφονία του συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών.

Η Βουλή ύστερα από πρόταση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ