ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχώρηση Καλογρίτσα: ανακούφιση στην κυβέρνηση

Αποχώρηση Καλογρίτσα:  ανακούφιση στην κυβέρνηση
Το Μέγαρο Μαξίμου

Μάλλον ανακουφισμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση μετά την εξέλιξη με τις τηλεοπτικές άδειες και την αδυναμία του επιχειρηματία Καλογρίτσα να καταβάλει το τίμημα της πρώτης δόσης. 

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών γύρω από το πόθεν έσχες και τις φορολογικές εκκρεμότητες του υπερθεματιστή είχαν φέρει σε δύσκολη θέση το Μαξίμου και ως εκ τούτου η προθεσμία που ζήτησε ο Καλογρίτσας για να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις- αλλά δεν τού δόθηκε- λειτούργησε λυτρωτικά για την κυβέρνηση.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το γεγονός πως ήδη έχουν εισπραχθεί 65 εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούν στην πρώτη δόση που οφείλουν οι τρεις από τους τέσσερις υπερθεματιστές. Να σημειωθεί ότι θα δοθεί χρόνος λίγων ημερών στον πρώτο αναπληρωματικό Ιβάν Σαββίδη για να καταβάλει την οφειλή που τού αναλογεί ώστε να συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία.

Από την Νέα Δημοκρατία δεν έχει εκδηλωθεί μέχρι στιγμής καμία επίσημη αντίδραση και οι πληροφορίες θέλουν τον εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Κουμουτσάκο να προβαίνει σε δήλωση γύρω στις 3 το μεσημέρι. Βουλευτές της ΝΔ είχαν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου τις προηγούμενες ημέρες για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών προκαλώντας το σχόλιο της κυβέρνησης πως η αξιωματική αντιπολίτευση πονάει περισσότερο από τους καναλάρχες που πληρώνουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ