Βεβήλωση έργων τέχνης: Μήνυση Παπαδόπουλου κατά αστυνομικών και υπευθύνων της Πινακοθήκης
O ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕΜήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα με την βεβήλωση έργων τέχνης που έλαβαν χώρα στην Εθνική Πινακοθήκη.
Με τη μήνυση την οποία κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στρέφεται κατά αστυνομικών αλλά και υπευθύνων της Πινακοθήκης, για τα αδικήματα της διέγερσης σε αμοιβαία διχόνοια, της άσκησης παράνομης βίας και της παράνομης παρακράτησης.
Σε δημόσια δήλωσή του, ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε την πράξη του ως «κραυγή αγωνίας» και όχι ως έκφραση οργής, τονίζοντας ότι ένιωσε πως «παραβιάστηκαν τα ιερά και τα όσια».
Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή του στην επανατοποθέτηση των συγκεκριμένων έργων στην έκθεση, κάνοντας λόγο για «βέβηλα έργα» που, όπως υποστηρίζει, προσβάλλουν την Ελλάδα και επιβαρύνουν οικονομικά τους Έλληνες φορολογούμενους.
Πανελλήνιες 2026: Αναλυτικός οδηγός - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές λίγο πριν τις εξετάσεις
07:53
ΗΠΑ: Φωτογραφία με τον δράστη ακινητοποιημένο από τις Αρχές - Ήταν οπλισμένος με κυνηγετικό όπλο και μαχαίρια - Ποιο το προφίλ του
07:41
Τροχαίο δυστύχημα στην Εύβοια: Δεν ανήκε στον 17χρονο η μηχανή που συγκρούστηκε με το ασθενοφόρο - Ο ανήλικος οδηγούσε χωρίς κράνος (vid)
07:37
40 χρόνια Τσερνόμπιλ: Οι «αριθμοί», το χρονολόγιο και οι πέντε μύθοι που «στοιχειώνουν» την αλήθεια
07:29