ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: «Κάποιοι πόνταραν σε αποτυχία. Πάμε για τη δεύτερη αξιολόγηση και για το χρέος»

Μαξίμου: «Κάποιοι πόνταραν σε αποτυχία. Πάμε για τη δεύτερη αξιολόγηση και για το χρέος»
EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Η πορεία της αξιολόγησης βρέθηκε στο επίκεντρο της άτυπης διευρυμένης σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι «με την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα που αποτελούν ουσιαστικά εκκρεμότητες του περασμένου Μαΐου, ολοκληρώνεται πρακτικά η πρώτη αξιολόγηση και παράλληλα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, με κυβερνητικές πηγές να εκφράζουν αισιοδοξία για έγκαιρο κλείσιμό της».

«Διαψεύστηκαν εκείνοι που εκτιμούσαν ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αναφέρουν ειδικότερα ότι στην παρούσα φάση -με διάφορα θέματα ανοικτά, όπως π.χ. το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών- «κάποιοι πόνταραν στο να μην προχωρήσει το ζήτημα της αξιολόγησης, ελπίζοντας δηλαδή σε αποτυχία της κυβέρνησης, προκειμένου να την "κεφαλαιοποιήσουν"».

«Είχαμε πει ότι θα γίνουν όλα εντός χρονοδιαγραμμάτων, και είμαστε εντάξει σε αυτό», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές και τονίζουν:

Πάμε για τη δεύτερη αξιολόγηση και για το χρέος.

Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ανοίγει το δρόμο για σειρά εξελίξεων που αναμένει η κυβέρνηση να τροχοδρομήσουν μια λύση στη βιωσιμότητα του χρέους και τη δυνατότητα της χώρας να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ