Δένδιας: Πέντε χρόνια από την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ιταλία
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSIΜε ανάρτησή στο στην πλατφόρμα Χ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αναφέρεταισ τη συμπλήρωση πέντε ετών από τη συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ.
Συγκεκριμένα έγραψε ότι: «5 χρόνια από τη Συμφωνία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ιταλία, την οποία συνυπογράψαμε με τον τότε Υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Luigi Di Maio. Η Πατρίδα μας έκλεισε μια εκκρεμότητα 45 ετών και επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο. Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)».
H ανάρτηση του υπουργού Άμυνας
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δένδιας: Όλοι οι στρατεύσιμοι θα γνωρίζουν να χειρίζονται συστήματα drone
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποκάλυψη Δένδια: «Η Ελλάδα γίνεται συμπαραγαγωγός κατά 25% στις φρεγάτες Belharra»
ΕΛΛΑΔΑ
Κεφαλονιά: «Κλειδί» η ιατροδικαστική για τα αίτια θανάτου της 19χρονης - Σενάριο χρήσης κοκαϊνης εξετάζουν οι Αρχές
07:55
ΚΟΣΜΟΣ
ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ένας Ουγγαρέζος στις Βρυξέλλες
07:45
ΚΟΣΜΟΣ
Τραμπ για Πάπα Λέων: «Aς του πει κάποιος ότι το Ιράν έχει σκοτώσει 42.000 αθώους σε 2 μήνες»
07:40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση για τη στήριξη σε Μακάριο Λαζαρίδη - «Αυτό δεν είναι πτυχίο, αλλά χαρτί περιτυλίγματος»
07:36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ