ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη μάχη της Παιδείας ο Κ. Μητσοτάκης

Στη μάχη της Παιδείας ο Κ. Μητσοτάκης
Eurokinissi

Στη Βουλή αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα τις θέσεις του για την Παιδεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρόεδρος της ΝΔ στην παρέμβασή του στην συζήτηση για το θέμα, μια συζήτηση την οποία ζήτησε ο ίδιος και θα γίνει σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, αναμένεται παράλληλα να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για "αναχρονιστικές ρυθμίσεις" τις οποίες μάλιστα θα δεσμευτεί να καταργήσει όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει τις βασικές παρεμβάσεις του κόμματος στον τομέα της εκπαίδευσης δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα ενώ θα κάνει εκτενή αναφορά στη δημόσια παιδεία την οποία και θεωρεί τον βασικό πυλώνα κοινωνικής κινητικότας στη χώρα τονίζοντας πως στόχος του είναι «ο κάθε Έλληνας να θέλει και να επιλέγει το καλό δημόσιο σχολείο».

Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί και πάλι στις βασικές αξίες του κόμματος, την αριστεία, την αξιολόγηση και την αξιοκρατία ενώ έμφαση θα δώσει στα πρότυπα σχολεία επισημαίνοντας την ανάγκη σύνδεσης της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς

Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα ξεκαθαρίσει πως δεν σκοπεύει να επαναφέρει το νόμο Διαμαντοπούλου διαψεύδοντας έτσι τα σενάρια που κυκλοφορούν ενώ θα θέσει ως βασική του προτεραιότητα την αυτονόμηση των πανεπιστημίων έτσι ώστε κάθε ίδρυμα να λαμβάνει αποφάσεις με βάσεις τις ανάγκες του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ