ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η σύγκρουση για τα θρησκευτικά αφορά τον μικρόκοσμο των συνιστωσών σας (vid)

Κυρ. Μητσοτάκης: Η σύγκρουση για τα θρησκευτικά αφορά τον μικρόκοσμο των συνιστωσών σας (vid)
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσωπική επίθεση στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, για το θέμα της Παιδείας.

«Ο κ. Φίλης έχει όλα τα προσόντα που απαιτούνται για να ισοπεδώσει τις έννοιες της αριστείας, της φιλομάθειας και της αξιοκρατίας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ έκανε ειδική αναφορά και για τους αιώνιους φοιτητές στα πανεπιστήμια.

Παράλληλα, σχολιάζοντας το θέμα των Θρησκευτικών και την κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στον υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό: «κανείς δεν έχει αντίρρηση για την ανάγκη εξέλιξης του μαθήματος των θρησκευτικών και προσαρμογής του στα σύγχρονα δεδομένα. Ούτε η ίδια η Εκκλησία, κύριε Τσίπρα». «Αυτό πρέπει να γίνεται κατόπιν μελέτης, ποτέ συγκρουσιακά, δεδομένου ότι η Ορθοδοξία, αποτελεί κομμάτι της συλλογικής μας συνείδησης και της ταυτότητας μας».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε: «η αλήθεια όμως είναι κύριε Τσίπρα ότι το μάθημα των θρησκευτικών ήταν απλά μία αφορμή για να δρομολογήσετε άλλη μία σύγκρουση η οποία αφορά μόνο τον μικρόκοσμο των συνιστωσών σας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ