Live η συζήτηση για την σύσταση Προανακριτικής για τα Τέμπη
Ανανεώθηκε:
Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την τραγωδία των Τεμπών.
Η συζήτηση πραγματοποιείται επί των προτάσεων που έχουν καταθέσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η ΝΔ και η κοινή πρόταση που συνυπογράφουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές.
Σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων θα υπάρξει μια σχετική ανοχή χρόνου, αλλά θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 21:00. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει και η διεξαγωγή της μυστικής ψηφοφορίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθεί τις πρώτες μεσονύχτιες ώρες.
- Διαβάστε αναλυτικά: «Θέσεις μάχης» για τη σύσταση Προανακριτικής - Πώς θα διεξαχθούν οι ψηφοφορίες
Η συζήτηση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, ενώ αναμένεται ότι θα τοποθετηθούν ο πρωθυπουργός και πολιτικοί αρχηγοί.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής στη συζήτηση των προτάσεων μπορεί, εάν θέλει, να μιλήσει όποιος από τα 14 πρόσωπα που προτείνεται για παραπομπή στην προανακριτική επιτροπή είτε είναι εν ενεργεία βουλευτής είτε όχι.
SPONSORED
Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ισότητα αμοιβής γυναικών και ανδρών - 12 ερωταπαντήσεις
21:05
Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν δύο οδηγοί που «έπιασαν» 221 χλμ/ώρα στην ΠΑΘΕ σε κόντρα
20:58
Μαρινάκης για αδειοδότηση περιφερειακών καναλιών: Ρυθμίζεται μία θεσμική εκκρεμότητα δεκαετιών
20:50
Η στιγμή που drone εντοπίζει την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο - Σε τρία λεπτά έφτασε το πρώτο όχημα
20:42