ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Προσπάθεια υποβάθμισης της διάστασης απόψεων με τον Καμμένο

Μαξίμου: Προσπάθεια υποβάθμισης της διάστασης απόψεων με τον Καμμένο
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε στάση αναμονής βρίσκεται η κυβέρνηση περιμένοντας τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο θα γνωμοδοτήσει επί της συνταγματικότητας του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, προσδοκώντας ένα θετικό μήνυμα από αυτό.

Παράλληλα, περιμένει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος πόθεν έσχες του Ιβάν Σαββίδη, προκειμένου να καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος.

Στο Μαξίμου εμφανίζονται σχετικά ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της συνεδρίασης στη Βουλή για την Παιδεία. Θεωρεί ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπήκε στην ουσία των ζητημάτων διαφάνειας και διαπλοκής, ούτε για τις εξελίξεις στην οικονομία.

Στο Μαξίμου γίνονται συσκέψεις για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης και οδηγία του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς είναι να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις ώστε στο τέλος Οκτωβρίου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Την κυβέρνηση προβληματίζει η στάση του κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπερασπιζόταν στη Βουλή τις μεταρρυθμίσεις για την Παιδεία και εν προκειμένω τις αλλαγές στον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών. Υπάρχει μία διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, την οποία, όμως, το Μαξίμου υποβαθμίζει.

Εξάλλου, ο κ. Καμμένος είχε δημιουργήσει ενδοκυβερνητικό πρόβλημα με τον τρόπο του, αμφισβητώντας τη δυνατότητα συμμετοχής του κ. Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ