Φάμελλος: Πρέπει να υπάρξουν ισχυρές πολιτικές αποφάσεις - Η λύση είναι πάντα η ειρήνη και η πρόοδος
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSIΤην ανάγκη να υπάρξουν αποφάσεις στην κατεύθυνση της ειρήνης και της σταθερότητας, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σχολιάζοντας την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν.
«Οι ειδήσεις για την ένταση στη Μέση Ανατολή και για τη μονομερή απόφαση της ηγεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών να επιτεθεί στο Ιράν, εγκαταλείποντας τη διπλωματική λύση, δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα και ειρήνης και ασφάλειας», ανέφερε ο κ. Φαμελλος και πρόσθεσε:
«Βλέπουμε τα αποτελέσματα των δολοφονικών επιλογών, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, της κυβέρνησης Νετανιάχου, αλλά και της απουσίας ισχυρής πολιτικής από τους διεθνείς θεσμούς, όπως ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Συνεχίζοντας υπογράμμισε: «Πρέπει να υπάρξουν ισχυρές πολιτικές αποφάσεις. Και αυτό πρώτα απ' όλα σημαίνει μια ισχυροποίηση πολιτικών σε επίπεδο Ευρώπης. Γιατί πληρώνουμε την απουσία εξωτερικής πολιτικής από την Ευρώπη και ενιαίας πολιτικής άμυνας και ασφάλειας. Όπως πληρώνουμε και τις υποχωρητικές λογικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έχουν οδηγήσει στο να μην είναι η Ελλάδα σήμερα ένα σημείο πολιτικής ασφάλειας και σταθερότητας. Σε αυτή την κατεύθυνση απαιτούνται άμεσες πρωτοβουλίες, προς όφελος της ειρήνης και προς όφελος σταθερότητας στην περιοχή. Διότι οι λαοί πληρώνουν πολύ ακριβά το τίμημα των επιλογών των ηγεσιών, που στοχεύουν μόνο σε μια στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας μας. Και ποτέ οι πυρηνικοί εξοπλισμοί δεν ήταν η λύση. Η λύση ήταν πάντα η ειρήνη και η πρόοδος».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στον αστερισμό Τσίπρα κινήθηκε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Φάμελλος: Απαράδεκτη η επέμβαση του Ισραήλ στο Madleen, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
ΥΠΕΞ Ουκρανίας: Η κατάσταση στο μέτωπο είναι στο καλύτερο σημείο της εδώ και έναν χρόνο
15:53
Πρόεδρος Λιβάνου: Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την παράταση της εκεχειρίας
15:49
Καλαμάτα: Συναγερμός για πυρκαγιά σε μάντρα οικοδομικών υλικών - Επί τόπου ισχυρές δυνάμεις (vid0
15:37
«Κουτί έκτακτης ανάγκης» για τους Βέλγους στην περίπτωση κινδύνου - Τι περιλαμβάνει
15:36