ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Θα μιλήσουμε με διευθύνσεις και ονόματα

Ν. Παππάς: Θα μιλήσουμε με διευθύνσεις και ονόματα
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

«Θα μιλήσουμε με διευθύνσεις και ονόματα» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, την Τετάρτη από τη Βουλή, ενώ κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι «έκανε γαργάρα» τα περί διαπλοκής και ότι στην δευτερολογία του δεν είπε τίποτα. 

Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, συνέχισε την κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας «είναι προφανές ότι δεν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί». Η συζήτηση θα γίνει ωστόσο κανονικότατα, όπως προβλέπει και το σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας».

«Ο κ. Μητσοτάκης και η ηγετική του ομάδα θεώρησαν ότι αρκεί να αφήνουν κάποιους στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες να ρίχνουν μύδρους και εμετούς κατά της κυβέρνησης, χωρίς να παίρνει κανείς την ευθύνη. Είναι πολύ κοντά οι ημέρες, θα μιλήσουμε με διευθύνσεις με ονόματα ... ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιο», συμπλήρωσε ο κ. Παππάς.

Τηλεοπτικές άδειες

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο, ο κ. Παππάς, τόνισε ότι δεν θέλει να κάνει εκτιμήσεις για την απόφαση του ΣτΕ, αλλά σημείωσε ότι σε προηγούμενες αλλεπάλληλες αποφάσεις το ίδιο δικαστικό όργανο είχε κρίνει ότι η πρότερη κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο ήταν αντίθετη με το Σύνταγμα και το άρθρο 15, ενώ είχε διατυπώσει τη σκέψη ότι υπάρχει λόγο δημόσιου συμφέροντος για την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αυτό που λέει η Νέα Δημοκρατία περί «κατάρρευσης» του διαγωνισμού «είναι λίγο αστείο», συνέχισε ο κ.Παππάς, καθώς ήδη έχουν εισπραχθεί 70 εκατ. ευρώ και θα φτάσουν τα 85-88 εκατ. ευρώ όταν ο κ.Σαββίδης καταβάλει την δική του πρώτη δόση.

Το τι λέει η ΝΔ παίζει πολύ λίγο ρόλο, ένας «υποψιασμένος» πολίτης μπορεί να δει ότι απλώς επαναλαμβάνει όσα ακούγονται στην τηλεοπτική πρωινή ζώνη και σε κάποιες επιφυλλίδες, τα επαναλαμβάνει απολύτως προβλέψιμα, σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Επίσης, συγκεκριμένα δελτία ειδήσεων έχουν αποκαλυφθεί, καθώς δεν έχουν προτεραιότητα την ενημέρωση των πολιτών αλλά την υπεράσπιση των συμφερόντων του ιδιοκτήτη, του κ. Κοντομηνά στον Alpha, του κ.Αλαφούζου στον ΣΚΑΪ, του κ.Βαρδινογιάννη στο Star. Είναι απότοκο μίας κατάστασης στην οποία είχαν καθυποτάξει την τότε πολιτική ηγεσία. Τώρα, η Πολιτεία έδειξε ότι μπορεί να βάζει κανόνες, κάτι θετικό όχι για εμάς, αλλά για τη Δημοκρατία, κατέληξε ο κ. Παππάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ