Μητσοτάκης σε Σίσι: Να υπάρξει συμφωνία για τη Μονή Σινά - Αναγκαία η αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι είχε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι κίνδυνοι για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, υπογράμμισε την ανάγκη να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση και να υπάρξει επανεκκίνηση των συζητήσεων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών.
Συζητήθηκε ακόμη η πρόοδος στις συζητήσεις Ελλάδας και Αιγύπτου για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά και η ανάγκη να υπάρξει σύντομα συμφωνία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης: Θα σταλούν πλοία του ΠΝ έξω από τα χωρικά ύδατα της Λιβύης για ροές παράνομων μεταναστών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης για Ιράν: Προέχει η επίδειξη αυτοσυγκράτησης
ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Παπαχρήστου στο CNN Greece: Μετασχηματισμός, ανάπτυξη και επενδύσεις οι 3 πυλώνες του Υπερταμείου
17:03
ΚΟΣΜΟΣ
Οι Αμερικανοί έριξαν πέντε προειδοποιητικές βολές κατά την κατάληψη του ιρανικού πλοίου Touska
17:02
ΚΟΣΜΟΣ
Ρωσία και Ουκρανία ανακοίνωσαν ότι αντάλλαξαν 193 αιχμαλώτους πολέμου από κάθε πλευρά
17:02
ΚΟΣΜΟΣ
ΝΑΤΟ για Ισπανία: «Δεν υπάρχει διάταξη για την αποβολή μελών» - Απάντηση σε δημοσίευμα του Reuters
16:53
ΚΟΣΜΟΣ