ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Για τη διαπλοκή θα πούμε...«διευθύνσεις και ονόματα»

Μαξίμου: Για τη διαπλοκή θα πούμε...«διευθύνσεις και ονόματα»
Οι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Παππάς προσέρχονται στη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Αναλογική εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, διεύρυνση του δικαιώματος εκλέγειν και άλλες διατάξεις περί εκλογής Βουλευτών», την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016, στην Ολομέλεια της Βουλής EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Στις 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή όμως η κυβέρνηση συντηρεί το θέμα θεωρώντας ότι αποτελεί το ευαίσθητο σημείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς προϊδεάζει ότι στην Βουλή «θα μιλήσουμε με ονόματα και διευθύνσεις», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και την άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματική απάτη και απιστία κατά του πρώην διευθυντή οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου κάνει λόγο για διαπλοκή που δημιούργησαν συστηματικά τα δύο κόμματα που εναλλάσσονταν στην διακυβέρνηση.

Μάλιστα η Κουμουνδούρου στέκεται στο σημείο του κατηγορητηρίου που αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ έλαβε δάνειο ύψους 5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Αττικής με μοναδική εγγύηση την κρατική επιχορήγηση του κόμματος, την οποία ωστόσο είχε δώσει και σε τρεις άλλες τράπεζες από τις οποίες είχε δανειοδοτηθεί. Προειδοποιεί δε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθώς και τους προστάτες τους ότι το άθλιο καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς θα τερματιστεί.

Η κυβέρνηση δρομολογεί τις διαδικασίες γύρω από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και μάλιστα κάποιες πληροφορίες από πηγές κοντά στο Μαξίμου αναφέρουν ότι ενδεχομένως και σήμερα ο τέταρτος υπερθεματιστής Ιβάν Σαββίδης να καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος για την άδεια. Πάντως, πρωθυπουργός και υπουργός Επικρατείας πραγματοποιούν συναντήσεις με τους επίσημους καναλάρχες για να διευκρινιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Χθες, το κατώφλι του Μαξίμου πέρασαν διαδοχικά οι κ.κ. Μαρινάκης και Αλαφούζος, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει ανάλογη συνάντηση με τους κ.κ. Κυριακού και Σαββίδη.

Το Μαξίμου επιμένει πως η πορεία της αδειοδότησης για τις τηλεοπτικές συχνότητες αποδεικνύει ότι τηρούνται κατά γράμμα ο νόμος και οι αυστηρές προδιαγραφές και κανόνες που έχουν τεθεί και υπενθυμίζει πως στον διαγωνισμό για τον πάροχο του ψηφιακού σήματος δεν ζητήθηκε καν πόθεν έσχες από τους συμμετέχοντες.

Στο μέτωπο της αξιολόγησης

Ως προς την δεύτερη αξιολόγηση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επέστρεψε το βράδυ από το Λουξεμβούργο, έχοντας πάρει θετικά μηνύματα για την στάση των ευρωπαίων έναντι της χώρας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες στην συνάντησή του με τον επικεφαλής του ESM, ο Κλάους Ρέγκλινγκ τού είπε ότι το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσει όλα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ανακούφιση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας. Αυτό θα γίνει εφόσον κλείσουν οριστικά τα miles stones της πρώτης αξιολόγησης.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της κίνησης των 53 «Commonality» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης:

Έχω χωρίσει την πολιτική της κυβέρνησης σε τρεις κουβάδες. Ο ένας είναι αυτά που έχουμε συμφωνήσει και πρέπει να τα κάνουμε γρήγορα. Και πρέπει να τα κάνουμε γρήγορα γιατί γρήγορα θέλουμε να βγούμε από το πρόγραμμα. Ο δεύτερος είναι αυτά που είναι υπό διαπραγμάτευση –που είναι και οι εργασιακές σχέσεις– τους επόμενους μήνες. Ο τρίτος κουβάς είναι αυτά τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ