Υπουργικό συμβούλιο τη Δευτέρα μετά τις παραιτήσεις Βορίδη, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτη και Μπουκώρου
Ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο
EUROKINISSIΜετά τις τελευταίες εξελίξεις με τις παραιτήσεις του Μάκη Βορίδη και των υφυπουργών Εξωτερικών Τάσου Χατζηβασιλείου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστου Μπουκώρου, για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι θα ακολουθήσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα στις 11 το πρωί.
Οι όποιες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αναμένονται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες με πιθανότερη την Τρίτη (1/7).
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κάθε περίπτωση όσων αναφέρονται στη δικογραφία για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξετάζεται ξεχωριστά, ενώ διευκρινίζεται ότι η παραίτησή τους δεν συνεπάγεται απαραίτητα ποινική ευθύνη.
Όπως επισημαίνουν, η αποχώρησή τους σχετίζεται κυρίως με το γεγονός ότι η σημερινή τους ιδιότητα δεν συνάδει με τα αιτήματα που είχαν υποβάλει στο παρελθόν.
Σε ό,τι αφορά τον Μάκη Βορίδη, κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική περίπτωση, με τους λόγους της παραίτησής του να αποτυπώνονται αναλυτικά στην επιστολή που κατέθεσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τι γράφει ο Μάκης Βορίδης στην επιστολή παραίτησής του
Παραιτήθηκε ο Μάκης Βορίδης - «Η ιδιότητα του υπόπτου δεν συνάδει με την ιδιότητα του υπουργού»
Γουατεμάλα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε φαράγγι (vids)
16:48
Ανασύρθηκαν οι σοροί των τεσσάρων ορειβατών που έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια (vids)
16:37
ΟΗΕ: Η κατάπαυση πυρός μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για ειρήνη μεταξύ Ταϊλάνδης και Καμπότζης
16:30
Συνελήφθη 36χρονος οδηγός οχήματος στο κέντρο της Αθήνας που είχε στην κατοχή του πιστόλι
16:17