ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε

Κυρ. Μητσοτάκης: Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε
Facebook/Kyriakos Mitsotakis

Κριτική στην κυβέρνηση έκανε εκ νέου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε την ελληνική οικονομία δύο χρόνια πίσω και επανέλαβε τη θέση του για πρόωρες εκλογές.

«Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές και είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε», δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξη του στο CNBC

«Πρέπει να τονίσουμε ότι η Ελλάδα, το 2014, βρίσκονταν στην πραγματικότητα στη διαδικασία εξόδου από μια πολύ βαθιά ύφεση. Ως αποτέλεσμα των πολιτικών της νυν κυβέρνησης, βασικά χάσαμε δυο χρόνια. Είχαμε μια ύφεση το 2015, ύφεση το 2016 και ελπίζουμε πως θα έχουμε μια ήπια ανάκαμψη το 2017», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ, επεσήμανε ότι «το πρόβλημα είναι πως αυτή η κυβέρνηση εφαρμόζει τις λάθος πολιτικές, εφαρμόζει το λάθος δημοσιονομικό μείγμα, υπερφορολογεί την παραγωγική οικονομία και δεν έχει εμπλακεί σε ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα προσελκύσουν ξένες επενδύσεις. Άρα, όσο και αν θα ήθελα να πιστέψω πως η οικονομία θα ανακάμψει, έχω σοβαρές αμφιβολίες πως αυτό θα συμβεί με αυτού του είδους τις πολιτικές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επανέφερε το αίτημα του για εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά: «πιστεύω πως έχουμε την πλήρη ικανότητα να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές –αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- και αν αυτό συμβεί, η Ελλάδα θα έχει μια ικανή κυβέρνηση που τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων και νομίζω πως αυτή η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και θα είναι σε θέση να εφαρμόσει πολιτικές που θα απελευθερώσουν την πραγματική δυναμική ανάπτυξης της οικονομίας».

«Δεν μπορώ να αναγκάσω να γίνουν εκλογές, όμως είμαι αισιόδοξος για τις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές αυτής της χώρας», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ