ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Καμμένος για τον Ερντογάν: H αμφισβήτηση διεθνών συνθηκών οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους

O Καμμένος για τον Ερντογάν: H αμφισβήτηση διεθνών συνθηκών οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ(φωτογραφία αρχείου)

Τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη Συνθήκη της Λωζάνης, σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Αντιλαμβάνεται πλέον όλος ο κόσμος, ότι η προσπάθεια που κάνει ο κ. Ερντογάν είναι να μετατρέψει την Τουρκία σε ένα θεοκρατικό κράτος, αμφισβητώντας οποιαδήποτε αλλαγή έκανε ο Κεμάλ Ατατούρκ, λόγω του εσωτερικού του μετώπου», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια δηλώσεων, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, πρέσβη Χόρχε Ντομέκ, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Θα τον καλούσα, όμως, να προσέξει ιδιαίτερα όταν ακούει φωνές από τα παράλια της Μικράς Ασίας στα ελληνικά νησιά, γιατί αυτές οι φωνές ήταν ελληνικές, ήταν φωνές Ιώνων, ήταν οι φωνές των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που προϋπήρχαν εκείνων που σφάγιασαν τον Ελληνισμό. Τέτοιου είδους αναφορές δεν βοηθούν στη συμβίωση των δύο λαών και η προσπάθεια αμφισβήτησης διεθνών συνθηκών οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους. Θα του σύστηνα να μην τους ακολουθήσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ