ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες: Νέο διαγωνισμό θέλει η ΝΔ-Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τηλεοπτικές άδειες: Νέο διαγωνισμό θέλει η ΝΔ-Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «μετά τους ισχυρισμούς του νομικού συμβούλου υποψήφιων διεκδικητών τηλεοπτικής άδειας, καθώς και μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η υπόθεση "τηλεοπτικές άδειες" έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη».

«Κάθε μέρα που περνά επιβεβαιώνεται ότι αυτή η υπόθεση έχει καταρρεύσει. Όχι μόνο στη συνείδηση των πολιτών, αλλά και στην πράξη», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Μόνη λύση, η πρόταση που εξαρχής υπέβαλε η Νέα Δημοκρατία: Κατάργηση του νόμου Παππά και διεξαγωγή νέου διαγωνισμού από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

ΣΥΡΙΖΑ: Μάταιη η προσπάθεια της ΝΔ να προστατέψει τους καναλάρχες

«Η σπουδή του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκου, να υιοθετήσει πλήρως τους ισχυρισμούς του νομικού συμβούλου των καναλαρχών συνιστά πρόκληση», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε απάντηση που εξέδωσε σχετικά με τη δήλωση του κ. Κουμουτσάκου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «για μία ακόμα φορά, αποδεικνύεται πως το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη αποτελεί άριστο συνήγορο της διαπλοκής και των μεγάλων συμφερόντων». Επιπλέον, ότι «η προσπάθεια της ΝΔ να προστατέψει τους καναλάρχες από την καταβολή του τιμήματος για τις άδειες και να διατηρήσει το καθεστώς αυθαιρεσίας στο τηλεοπτικό πεδίο, στο οποίο συνέβαλλε στο μέγιστο βαθμό, είναι μάταιη».

«Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται και το καθεστώς αδιαφάνειας και διαπλοκής τελειώνει», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι «αυτοί που πλήρωναν με αέρα και η ΝΔ που αποτελεί την ηχώ τους στη Βουλή, αποστομώνονται οριστικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ