ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Κουβέλης: Η προσπάθεια της Ελλάδας να σταθεί στα πόδια της μας αφορά

Φ. Κουβέλης: Η προσπάθεια της Ελλάδας να σταθεί στα πόδια της μας αφορά
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - Eurokinissi

Θετικά βλέπει την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα για ένωση της Αριστεράς ο πρόεδρος της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζει πως το μέλλον της Ελλάδας και η προσπάθεια της να σταθεί στα πόδια της «μας αφορά».

«Η προσπάθεια να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της με την κοινωνία όρθια, είναι μια προσπάθεια που μας αφορά. Η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην οποία ανήκω, θέλει να συμβάλει με τις θέσεις της, τις απόψεις της και στο μέτρο των δυνατοτήτων της, στην έξοδο της χώρας από την κρίση και στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου», λέει και συνεχίζει:

«Οφείλουμε να προσφέρουμε στην προσπάθεια για την αλλαγή στην Ευρώπη και για την ανάκαμψη της χώρας».

Απαντώντας στις επικρίσεις επεσήμανε πως επιβάλλεται συσπείρωση όσων περισσότερων προοδευτικών μεταρρυθμιστών δυνάμεων «χωρίς αποκλεισμούς, μεμψιμοιρίες και εγκλωβισμούς σε διαφορές του παρελθόντος».

Είναι απαραίτητη η ανάπτυξη να είναι δίκαιη υπογραμμίζει ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και εκτιμά ότι η οικονομία της χώρας σταθεροποιείται και ανακάμπτει σταδιακά.

«Τα πράγματα είναι εξαιρετικά καθαρά. Όποιος έχει καταθέσει καλύτερη προσφορά και δεν εμπίπτει σε ασυμβίβαστα και έχει καθαρό πόθεν έσχες βεβαίως να πάρει την άδεια. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο», λέει ο κ. Κουβέλης για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Τέλος σχετικά με το θέμα της Τράπεζας Αττικής που απασχολεί τον τελευταίο καιρό ο ίδιος θεωρεί πως πρέπει να ελεγχθεί και «βεβαίως τον λόγο έχει και η Δικαιοσύνη. Το ποιοι αι πώς πήραν δάνεια και αν τα εξυπηρετούν και με ποιες διαδικασίες και με ποιο έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδος είναι ζητήματα ευθυνών και πρέπει να κριθούν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ