ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Τασούλα με τον Aρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Δ. Μάλλιο

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Τασούλα με τον Aρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Δ. Μάλλιο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας συναντάται με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτριο Μάλλιο, στο Προεδρικό Μέγαρο, Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, δέχθηκε τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Δημήτριο Μάλλιο, ο οποίος τον ενημέρωσε για θέματα αρμοδιότητας του Σώματος.

Ειδικότερα, αναφέρθηκαν οι στοχευμένες δράσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, ενώ περιγράφηκε το νέο μοντέλο κοινωνικής αστυνόμευσης που υλοποιείται για την ολιστική διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και παραβατικότητας των ανηλίκων.

tasoulas proedros dimokratias ellas synantisi proedriko megaro

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στις δράσεις του Σώματος για την εφαρμογή και τήρηση του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τέλος, συζητήθηκε το περιβάλλον εσωτερικής ασφάλειας στη χώρα, υπό το πρίσμα και των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Τασούλας ευχαρίστησε τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την ενημέρωση και συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία για τις συνεχείς προσπάθειες της για τη βελτίωση του επιπέδου της δημόσιας τάξης και ασφάλειας στη χώρα.