Πλεύρης για μεταναστευτικό: Πλέον θα επιβάλλεται κράτηση - Yπάρχει τρόπος να σταματάμε τις βάρκες
Ο υπουργός Μετανάστευσης Θάνος Πλεύρης.
Eurokinissi«Δεν θα ανεχθούμε εισβολή με βάρκες από τη βόρεια Αφρική. Ούτε η χώρα, ούτε η υπόλοιπη Ευρώπη», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σήμερα για τις αυξημένες ροές
«Το ζήτημα είναι αυτός που καταφέρνει και περνά τα σύνορα, να μην στέλνει ένα μήνυμα στο κινητό "παιδιά, μια χαρά εδώ, μπήκαμε"», ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και συνέχισε: «Υπάρχει τρόπος να σταματάμε τις βάρκες με μετανάστες, δουλεύουμε πάνω σε αυτό», υπογράμμισε.
«Δεν θα ανεχθούμε εισβολή με βάρκες από τη βόρεια Αφρική. Ούτε η χώρα, ούτε η υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό που γίνεται τώρα, δεν είναι ομαλή μεταναστευτική ροή. Θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό μας, στην Ευρώπη; Η Ελλάδα δεν θα το επιτρέψει αυτό», προσέθεσε.
«Ήδη έχω δώσει εντολή να αξιολογούνται όλα τα επιδόματα που δίνονται στους αλλοδαπούς, όπως και το μενού που δίνεται στις δομές, το οποίο είναι ξενοδοχειακό αυτήν τη στιγμή. Προσωπικά, ζήτησα να σταματήσει το πρόγραμμα Helios», επεσήμανε ακόμη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πλεύρης: Φυλακή ή επιστροφή για τους παράνομους μετανάστες
Σαφές μήνυμα Πλεύρη για το μεταναστευτικό: Μείνετε εκεί που είστε, δεν σας δεχόμαστε
40 χρόνια Τσερνόμπιλ: 10 εμβληματικές φωτογραφίες - Τι απέγιναν οι πρώτοι φωτορεπόρτερ
00:15
Επέστρεψαν στο Ισλαμαμπάντ ΗΠΑ και Ιράν - Θολό το τοπίο για τις μεταξύ τους συνομιλίες
23:56
Πώς έζησα το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ - Το δύσκολο έργο των επιστημόνων
23:47
Ο «θερμός» Μακρόν, η επιβεβαίωση της συμμαχίας στα ελληνικά και τα μηνύματα για πιο ισχυρή Ευρώπη
23:42