ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου σε Τραμπ: «Εγώ επιλέγω τις θυμωμένες νέες γυναίκες του κόσμου»

Κωνσταντοπούλου σε Τραμπ: «Εγώ επιλέγω τις θυμωμένες νέες γυναίκες του κόσμου»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Απάντηση στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για παλαιότερα σχόλια του για την ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ δίνει μέσα από βίντεο στο TikTok η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Έχουμε το March to Gaza, με συμμετοχή χιλιάδων ακτιβιστών και πολλούς Ευρωπαίους πολίτες. Και από την άλλη έχουμε τους λεγόμενους 'Ηγέτες του Κόσμου' που παριστάνουν ότι παίζουν σκάκι με τη μοίρα και τις ζωές των ανθρώπων. Από τη μία έχουμε την Γκρέτα Τούνμπεργκ, τη Ρίμα Χασάν, νέες γυναίκες, ή, όπως είπε ο Τραμπ, 'Θυμωμένες νέες γυναίκες που χρειάζονται σεμινάρια διαχείρισης θυμού'. Αυτό είπε. Και από την άλλη έχουμε τον Τραμπ. Εγώ επιλέγω τις θυμωμένες νέες γυναίκες του κόσμου».

Όπως σχολιάζει η Πλεύση Ελευθερίας σε ανακοίνωσή της, η αφορμή στάθηκε η «ειρωνική δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ για νέες γυναίκες σαν την Γκρέτα Τούνμπεργκ και τη Ρίμα Χασάν, τις οποίες αποκάλεσε 'Θυμωμένες νέες γυναίκες που χρειάζονται σεμινάρια διαχείρισης θυμού'».

«Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με νέο βίντεο στο TikTok, παίρνει ξεκάθαρη θέση, στο πλευρό των γυναικών, στο πλευρό όλων των ανθρώπων που θυμώνουν με τον πόλεμο, τη γενοκτονία, την αδικία, την καταστροφή του πλανήτη», αναφέρει η ανακοίνωση της «Πλεύσης Ελευθερίας» προσθέτοντας πως «η απάντηση της Ζωής ήταν άμεση, από τη Χάγη: 'Από τη μία, έχουμε πρωτοβουλίες όπως ο Στόλος Ελευθερίας, με 12 ακτιβιστές, δέκα εκ των οποίων Ευρωπαίοι πολίτες».