ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Λεβέντη σε Καμμένο: Δεν θέλω λάφυρα και υπουργεία

Απάντηση Λεβέντη σε Καμμένο: Δεν θέλω λάφυρα και υπουργεία
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του δήλωσε πως η Ένωση Κεντρώων είναι καλοδεχούμενη στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Όπως σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος: «πολλές από τις προτάσεις του κ. Λεβέντη, ιδιαίτερα για τις αλλαγές του Συντάγματος και θεσμικές αλλαγές, είναι προτάσεις που μας βρίσκουν σύμφωνους».

Ο κ. Λεβέντης, ωστόσο, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 έκλεισε εκ νέου την πόρτα της συνεργασίας. Όπως είπε:

Δεν θέλω λάφυρα και υπουργεία» και «δεν νιώθω την ανάγκη να αθροιστώ στο κυβερνητικό σχήμα. Άποψη του κ. Καμμένου είναι αυτή, για την οποία τον ευχαριστώ κιόλας που τη διατύπωσε, αλλά εγώ έχω εκφράσει τη δική μου θέση.

Η δική μου θέση είναι ότι δεν θέλω λάφυρα ούτε υπουργεία ούτε τίποτα. Επομένως, δεν θέλω να αθροιστώ πουθενά. Εάν αισθάνομαι ότι κάτι είναι καλό θα το ψηφίσω, σαν Ένωση Κεντρώων, αν είναι κάτι κακό αρνούμαι ψήφο. Αυτή είναι η θέση μου.

«Στο κάλεσμα για άθροιση... δεν μπορώ να το κάνω, γιατί εγώ απέναντι στους ψηφοφόρους της ΕΚ έχω αναλάβει κάποιες υποχρεώσεις και κοιτάω τι θέλουν και οι ίδιοι. Οι ίδιοι δεν θέλουν να πάμε με την κυβέρνηση (...) Αυτή είναι η άποψή μου γι' αυτό το κάλεσμα. Ξέρει ο κ. Καμμένος ότι εάν ήθελα, θα το είχα κάνει νωρίτερα» συμπλήρωσε ο Βασίλης Λεβέντης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ