Πλεύρης: Δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός στην δημιουργία προσωρινού χώρου υποδοχής στην Κρήτη
Ο Θάνος Πλεύρης
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSIΟ Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, μαζί με την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Σέβη Βολουδάκη και τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Δημήτρη Γλυμή, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Κρήτης, των Δημάρχων Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων, επισήμανε ότι η νέα δομή πρόκειται να ολοκληρωθεί σε χρόνο που δεν επιτρέπει την εξυπηρέτηση των αναγκών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση, θα γίνει σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες και δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός.
Ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε την ανάγκη να αξιοποιηθεί η πρόταση του Περιφερειάρχη, αναφερόμενος στη θέση που είχε προτείνει ο τελευταίος για την προσωρινή παρουσία τριών χώρων, έναν σε κάθε νόμο, κρίνοντας πως αυτή είναι απαραίτητη ώστε να αποφευχθούν εικόνες που είχαν παρατηρηθεί στο άμεσο παρελθόν.
Ζήτησε από τους τρεις δημάρχους να του υποδείξουν συγκεκριμένους χώρους ενώ συζήτησαν και για τον τρόπο λειτουργίας τους. Διευκρίνισε ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα συνδράμει στη χρηματοδότησή τους.
Παράλληλα, ανέφερε πως για όσο διάστημα διαρκεί η διαδικασία αναστολής του ασύλου, έχουν διασφαλιστεί θέσεις είτε σε Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης (ΠΡΟΚΕΚΑ) της Ελληνικής Αστυνομίας είτε σε δομές του Υπουργείου που θα διατεθούν προσωρινά, προκειμένου να πραγματοποιείται η κράτηση.
Κατά συνέπεια, εκτίμησε πως στην πλειονότητά τους οι αφιχθέντες δεν θα επιβαρύνουν την Κρήτη. Ωστόσο, τόνισε ότι οι προσωρινοί αυτοί χώροι είναι αναγκαίοι καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν ροές που θα κατευθυνθούν απευθείας στο νησί.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πλεύρης: Θα είμαστε η πρώτη χώρα της ΕΕ με το πιο αυστηρό πλαίσιο για την παράνομη είσοδο μεταναστών
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 15/1 Λένια Ζαφειροπούλου-Θοδωρής Τζοβανάκης
17:52
Χατζηδάκης: Στόχος να παραδοθεί μέσα στο 2027 το Παιδιατρικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη
17:50
Η στρατιωτική κατάληψη της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ θα σημάνει το τέλος του ΝΑΤΟ λένε οι Βρυξέλλες
17:42
Με νέο 10ετές ομόλογο βγαίνει στις αγορές το ελληνικό Δημόσιο
17:34