ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιερώνυμος σε Βούτση: Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε ...

Ιερώνυμος σε Βούτση: Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε ...
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Μαίνεται ο «ιερός πόλεμος» κυβέρνησης- Εκκλησίας για τις αλλαγές που προωθούνται στο μάθημα των θρησκευτικών, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που τις προηγούμενες ημέρες άσκησε αυστηρή κριτική στον υπουργό Παιδείας, με επιστολή του που είχε ως αποδέκτες τον πρωθυπουργό και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, έριξε νέα καρφιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος που έφθασε στη Βουλή για την τέλεση του αγιασμού, έγινε δεκτός στο γραφείο του Προέδρου του Σώματος Νίκου Βούτση, με τον οποίο είχαν έναν σύντομο διάλογο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Ιερώνυμος: Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε ... Το καράβι βουλιάζει για όλους, είναι μεγάλη αγωνία του κόσμου κι όπου σταθούμε μας ρωτάει που πάμε... Λγότερες πικρίες, σύνεση και όχι βιαστικά βήματα

Ν. Βούτσης: Είμαστε όλοι στο ίδιο κλαρί, συναποτελούμε ένα δέντρο με μεγάλες και βαθιές ρίζες, είμαστε έκθετοι στη διεθνή συγκυρία, τα παιδιά μας δεν πρέπει να ζήσουν με λιγότερες προσδοκίες...

Το ψυχροπολεμικό κλίμα στις σχέσεις της κυβέρνησης με την Εκκλησία αποτυπώθηκε και κατά την τελετή του αγιασμού στην αίθουσα της Ολομέλειας, όπου για πρώτη φορά ο Αρχιεπίσκοπος δεν κατέβηκε στα έδρανα για να ευλογήσει με τον βασιλικό πολιτικούς αρχηγούς και βουλευτές. Ο Μακαριώτατος είχε πάντως, ολιγόλεπτη συνομιλία με τον πρωθυπουργό, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης δεν πλησίασε.

"Ευχόμαστε σ' εσάς και σ' εμάς καλή δύναμη, πολύ φρόνηση, πολύ σύνεση σε ό,τι λέμε και ότι κάνουμε", είπε απευθυνόνενος στο Σώμα, όταν ολοκληρώθηκε η τελετή του αγιασμού.

Αρκετοί βουλευτές πάντως, έσπευσαν να τον ασπαστούν κατά την αποχώρηση του απο τη Βουλή. Ανάμεσα τους ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Άννα Βαγενά, αλλά και ο Κώστας Γκιουλέκας απο τη ΝΔ.

IMG 3166
IMG 3818
IMG 3819
IMG 3820
IMG 3822

ΔΗΜΟΦΙΛΗ