ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Wall Street Journal: Η ελληνική κυβέρνηση σαμποτάρει τις αποκρατικοποιήσεις

Wall Street Journal: Η ελληνική κυβέρνηση σαμποτάρει τις αποκρατικοποιήσεις
EUROKINISSI/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ/φωτογραφία αρχείου

Στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και στην πορεία υλοποίησής του αναφέρεται πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, που φέρει τον τίτλο :«Τι εκτροχιάζει το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων; Η ίδια η κυβέρνηση της χώρας».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα δεν είναι λίγοι οι υπουργοί που στέκονται εμπόδιο στην ιδιωτικοποίηση μέρους των υποδομών της χώρας, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ως μέρος του προγράμματος διάσωσης.

Χαρακτηριστική μάλιστα είναι η αναφορά της εφημερίδας ότι όταν ο Χρήστος Σπίρτζης ανέλαβε την ευθύνη για την υλοποίηση του φιλόδοξου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, ορκίστηκε ότι θα κάνει το πρόγραμμα να αποτύχει, ενώ γίνεται λόγος και για τις διαφωνίες μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα.

Ο κ. Σπίρτζης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει ταχθεί κατά κάθε αποκρατικοποίησης σε ότι αφορά τις υποδομές, αν και, τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση, έχουν υποσχεθεί να συγκεντρώσουν 50 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις, στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου.

WSJ

«Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε πόλεμο με τον εαυτό της» συνεχίζει το δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρεται ακόμη πως«επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος ταξιδεύουν από τη Σαγκάη στη Νέα Υόρκη σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν επενδυτές, με στόχο την τόνωση της οικονομίας της χώρας, αλλά οι ρίζες του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στο Μαρξισμό και είναι ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, κάνουν τις ιδιωτικοποιήσεις ένα πικρό χάπι για την κυβέρνηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ