Μητσοτάκης για τραπεζικές χρεώσεις: «Όταν οι κανόνες δεν τηρούνται, παρεμβαίνουμε»
Στην τροπολογία της κυβέρνησης που καταργεί προμήθειες και χρεώσεις τραπεζών και παρόχων ΑΤΜ αναφέρεται με ανάρτησή του στο Tik-Tok ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι τραπεζικές υπηρεσίες πρέπει να εξυπηρετούν τους πολίτες, δεν πρέπει να τον επιβαρύνουν άδικα», επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Το περασμένο Δεκέμβριο θεσπίσαμε κανόνες για να περιοριστούν οι υπερβολικές τραπεζικές χρεώσεις. Όμως κάποιοι βρήκαν παραθυράκι και συνέχισαν να χρεώνουν καταχρηστικά τους πολίτες. Αυτό τελειώνει εδώ. Φέρνουμε μια νέα τροπολογία που κλείνει οριστικά αυτά τα παραθυράκια.
Μηδενίζεται η προμήθεια για κάθε ανάληψή σου από ATM άλλης τράπεζας του συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και από τρίτο πάροχο που έχει μετοχική σχέση με την τράπεζά σου. Ενώ επιβάλλονται και όρια για τις χρεώσεις από τρίτους παρόχους» αναφέρει ο πρωθυπουργός.
«Οι τραπεζικές υπηρεσίες πρέπει να εξυπηρετούν τον πολίτη. Δεν πρέπει να τον επιβαρύνουν άδικα» προσθέτει.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μητσοτάκης: «Επενδυτικά σχέδια 2,4 δισ. ευρώ για βιομηχανία, τουρισμό και έρευνα»
«Επίθεση στον αμερικανικό λαό»: Οργή Ρούμπιο για το πρόστιμο της Κομισιόν στο «Χ»
22:08
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο δείπνο για τα 50 χρόνια του ΣΕΒΕ - Είναι ζωτική η σημασία της Βόρειας Ελλάδας
22:00
Το σπριντ του Μακρόν στην Κίνα και οι ικανότητές του στο πινγκ πονγκ
21:52
Αγρότες: Κανονικά η κυκλοφορία στα διόδια Μαλγάρων και στην Πατρών-Κορίνθου στο Αίγιο
21:44