ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δικαιοσύνη για όλους» ο νομικός φορέας της Ζωής Κωνσταντοπούλου

«Δικαιοσύνη για όλους» ο νομικός φορέας της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Με τέσσερις μεγάλες υποθέσεις θα ασχοληθεί ο νομικός φορέας «Δικαιοσύνη για όλους» που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας.

Οι γερμανικές αποζημιώσεις, η υπόθεση της Siemens, το ελληνικό χρέος και τα μνημόνια και η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, είναι οι μεγάλες υποθέσεις που θα διερευνήσει η «Δικαιοσύνη για όλους», όπως έκανε γνωστό η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην εκδήλωση που έγινε για την παρουσίαση του νομικού φορέα στον κινηματογράφο Δεξαμενή.

Η επιλογή του χώρου της εκδήλωσης μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού πρόκειται για έναν κινηματογράφο που τον διαχειρίζονται οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ , και όπως σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, «θέλουμε να σηματοδοτήσουμε ότι θα υπερασπιστούμε την περιουσία του λαού και τη χώρας μας, και τα δημόσια αγαθά που ο σφετερισμός τους αποτελεί εγκληματική πράξη, εντασσόμενη στο αίτημα του μνημονίου».

2605350

Πηγή: Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Αναφερόμενη στις γερμανικές οφειλές, η Ζωή Κωνσταντοπούλου διάβασε αποσπάσματα από το απόρρητο πόρισμα της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με ημερομηνία 31 Ιανουαρίου 2014.

«Το πόρισμα καταλήγει ότι η Ελλάδα έχει ενεργές αξιώσεις έναντι της Γερμανίας και δυνατότητα να τις επιδιώξει και στα εθνικά και τα διεθνή φόρα, με διαφορετική κάθε φορά, αλλά όχι αντιφατική τεκμηρίωση και θεμελίωση» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Η τελευταία ενέργεια διπλωματικής διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 1995 με τη ρηματική διακοίνωση του Έλληνα πρέσβη στη Γερμανία Γ. Μπουρλογιάννη».

Στη συνέχεια, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», αναφέρθηκε εκτενώς στο οικονομικό μέγεθος των οφειλών και τόνισε ότι «εκείνοι που σήμερα, όπως ο πρωθυπουργός, όπως οι υπουργοί, οι βουλευτές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.λ.π., προφασίζονται ότι δήθεν η διαπραγμάτευση είναι μπροστά, είναι εκείνοι που στην πραγματικότητα θέλουν να μεθοδεύσουν την πλήρη ματαίωση των διεκδικήσεων της χώρας μας έναντι της Γερμανίας».

2605304

Πηγή:Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας:

«Θέλει απύθμενο θράσος για να κάνει κανείς αυτό που έκανε χθες ο κ. Τσίπρας. Να εμφανιστείς εκεί που χύθηκε αίμα για την πατρίδα, για την ελευθερία, για αρχές, αξίες και ιδεολογία και να κάνεις λειτουργία με τα κόλλυβα των νεκρών».

«Θέλει πολύ θράσος να έχεις παραδώσει τη χώρα με την υπογραφή σου και να παραδίδεις και τα τελευταία ιμάτια της, και να εμφανίζεσαι ως η συνέχεια εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας».

«Η πρωτοβουλία μας σημαίνει ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν υπεύθυνο ατιμώρητο και ταυτόχρονα η πρωτοβουλία μας σημαίνει ότι θα αναλάβουμε την προσωπική μας και ιστορική μας ευθύνη, να διεκδικήσουμε δικαιοσύνη για όλους» σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Μανώλης Γλέζος, ο επικεφαλής του νομικού φορέα καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς.

2605305

Πηγή:/Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ