ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΝΔ γιορτάζει 42 χρόνια από την ίδρυσή της

Η ΝΔ γιορτάζει 42 χρόνια από την ίδρυσή της
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα μετά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις γιορτάζουν σήμερα στη ΝΔ την επέτειο της ίδρυσης της παράταξης το 1974 από τον Κωσταντίνο Καραμανλή.

Στις 4 το απόγευμα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης ζητώντας και πάλι εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα πως διχάζει τον ελληνικό λαό και προσπαθεί να χειραγωγήσει τους θεσμούς και να δημιουργήσει ένα κομματικό κράτος ενώ παράλληλα είναι ανίκανος να διαχειριστεί την οικονομική κρίση. Ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει πως η μόνη λύση για να σταθεί όρθια η χώρα είναι η άμεση αλλαγή κυβέρνησης με ουσιαστική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής που θα βασίζεται στην επιτάχυνση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων με παράλληλη μείωση της φορολογίας και τη δημιουργία κλίμα εμπιστοσύνης για τους επενδυτές.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να αναφερθεί διεξοδικά και στο ρόλο που έπαιξε η παράταξη στην εμπέδωση της δημοκρατίας στη χώρα και την εθνική ενότητα αλλά και στις επιτυχείς προσπάθειες που έγιναν από την κυβέρνηση της ΝΔ τα τελευταία χρόνια για την έξοδο από την κρίση. Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια των νέων γραφείων στο Μοσχάτο παρουσία και των πρώην Προέδρων του κόμματος.

Στη ΝΔ εκφράζουν ικανοποίηση από τα τελευταία αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και εκτιμούν πως πλέον η φθορά της κυβέρνησης θα είναι ραγδαία. Σε αυτή τη λογική χθες στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής υπό τον κ. Μητσοτάκη διατυπώθηκε η εκτίμηση πως θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις και για αυτό στη ΝΔ έχουν κινητοποιηθεί για να είναι όλοι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ