ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Μόνο με εκλογές θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες

Κ. Μητσοτάκης: Μόνο με εκλογές θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες
ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές και ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Μιλώντας στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης της παράταξης αλλά και των εγκαινίων των γραφείων του κόμματος στο Μοσχάτο και παρουσία των προηγούμενων προέδρων, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την πορεία της χώρας, τόσο στο εσωτερικό μέτωπο όσο και στο εξωτερικό τονίζοντας πως «μόνο με εκλογές θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που μας κυβερνούν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μάλιστα, εμφανίστηκε βέβαιος πως η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις καθώς όπως είπε το τρίτο μνημόνιο λήγει το καλοκαίρι του 2018 χωρίς η κυβέρνηση να έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις. “Ήδη, παρήλθαν 14 από τους 36 μνημονιακούς μήνες και ακόμη δεν έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση. Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δεν υλοποιούνται. Η κυβερνητική διγλωσσία μεταδίδει αντικρουόμενα μηνύματα, παρατείνοντας την ύφεση. Με τους ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμα δεν βγαίνει” είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως κάθε μέρα που παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η Ελλάδα αδυνατίζει, μικραίνει, εξασθενεί.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την πολιτική αλλαγή επείγουσα και αναγκαία προϋπόθεση για να ορθοποδήσει η χώρα καθώς και για να σταματήσει η διάβρωση των θεσμών και ο κυβερνητικός αυταρχισμός.

“Προκειμένου να κρύψουν την αποτυχία τους, επιχειρούν να φιμώσουν και να χειραγωγήσουν τις φωνές κριτικής, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τους ανεξάρτητους θεσμούς, τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης. Η κυβερνητική αποτυχία επιτείνει τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Η αποτυχημένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα αποθρασύνεται και γίνεται πιο επικίνδυνη” είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για στενή σχέση της κυβέρνησης με τη “νέα διαπλοκή” αλλά και με τον Ρουβίκωνα. “Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία. Πρέπει να φύγουν το συντομότερο. Μόνο με εκλογές θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που μας κυβερνούν. Για αυτό, σας καλώ όλες και όλους. Και μαζί με εσάς, όλες και όλους τους Έλληνες πολίτες σε έναν συνεχή αγώνα για την ενδυνάμωση του μεταρρυθμιστικού μετώπου στη χώρα μας» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως οι πολίτες εναποθέτουν τις προσδοκίες τους στη Νέα Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στις διαδικασίες αδειοδότησης των καναλιών, τόνισε ότι η ιστορία αυτή «αποκάλυψε με τον πιο εμφατικό τρόπο τον αδίστακτο χαρακτήρα μιας κυβέρνησης, που προσπαθεί να χτίσει το δικό της καθεστώς. Μιας κυβέρνησης που υφαίνει μεθοδικά τον ιδιότυπο ιστό της δικής της διαπλοκής. Οικοδομώντας ένα νέο τρίγωνο αδιαφάνειας ανάμεσα σε τράπεζες, εργολάβους του Δημοσίου και επίδοξους καναλάρχες. Δρομολογώντας αντισυνταγματικές διαδικασίες όπως η παράκαμψη του Ε.Σ.Ρ.».

Μάλιστα κατήγγειλε παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη και εξέφρασε προβληματισμό και ανησυχία για την πρόσφατη ματαίωση της διάσκεψης του ΣτΕ. Έφερε μάλιστα το παράδειγμα του Ελευθέριου Βενιζέλου: «Το 1929 κατά την έναρξη λειτουργίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, απευθυνόμενος στους δικαστές, τους καλούσε να ακυρώνουν τις άδικες πράξεις της κυβέρνησής του ώστε να εμπεδωθεί στους πολίτες ένα αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης απέναντι στο Κράτος Δικαίου. Και έκτοτε πολλές φορές οι Έλληνες δικαστές απέδειξαν ότι “υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα και όρθωσαν ανάστημα απέναντι στις αποφάσεις οποιασδήποτε Κυβέρνησης”, είπε εκφράζοντας την έντονη δυσφορία του για την απόφαση του ΣΤΕ.

“Εκφράζω δημόσια τον προβληματισμό και την ανησυχία μου γι’ αυτή την εξέλιξη. Επαναλαμβάνω την άποψή μου ότι το Ανώτατο Δικαστήριο έπρεπε να είχε αποφανθεί επί της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός “φιάσκο”. Είμαι βέβαιος ότι το Δικαστήριο θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα δικάσει την ουσία της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό. Η εκκρεμότητα αυτή έχει τραυματίσει το κύρος των θεσμών. Καμία άλλη καθυστέρηση δεν επιτρέπεται. Η Δικαιοσύνη πρώτη οφείλει να διαφυλάξει το κύρος της. Η αυτονόητη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης απέναντι στην εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να τίθεται σε διακινδύνευση".

Αναφερόμενος στις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: "Η θεσμική, οικονομική και κοινωνική κατρακύλα της χώρας προφανώς γεννά πολλαπλούς κινδύνους. Όχι μόνο εσωτερικούς. Για πρώτη φορά εγείρεται με τέτοια ένταση μάλιστα ζήτημα ισχύος της Συνθήκης της Λωζάνης. Ποτέ στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας δεν βρεθήκαμε στη δυσάρεστη συγκυρία να πρέπει να διαχειρισθεί ένα τόσο ασταθή και απειλητικό διεθνή περίγυρο μια τόσο ανίκανη και ιδεοληπτική Κυβέρνηση. Η απώλεια της εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της χώρας μας έχει δυστυχώς και γεωπολιτικές προεκτάσεις".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ