Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ρούμπιο για ελληνοαμερικανικές σχέσεις, Λιβύη και τριμερείς σχέσεις
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάρκο Ρούμπιο, είχε το απόγευμα της Παρασκευής (8/8) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, γεγονός που ενισχύεται από την ανάπτυξη αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, καθώς και η αμοιβαία βούληση περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων, τόσο διμερώς, όσο και πολυμερώς, μέσω σχημάτων όπως το «3+1» με την συμμετοχή της Κύπρου και του Ισραήλ.
Ακόμη, ανταλλάγησαν απόψεις για την κατάσταση στη Λιβύη.
Συζητήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της πολιτικής διαδικασίας που θα οδηγήσει τη χώρα σε ελεύθερες εκλογές και θα την απαλλάξει από ξένη παρουσία και επιρροές, η υποχρέωση καθολικού σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου σε σχέση με την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και η ανάγκη ελέγχου των παράνομων μεταναστευτικών ροών.
Συζητήθηκαν τέλος, οι διεθνείς εξελίξεις, ιδίως στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.
Το Πεκίνο κατηγορεί την Ουάσιγκτον πως οδήγησε τη Μέση Ανατολή «σε έναν επικίνδυνο γκρεμό»
23:49
Ρένα Δούρου: Θα είμαι υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ
23:42
Απετράπη απάτη στο Ελληνικό: Πήγαν να παραλάβουν κοσμήματα σε σακούλα και συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω
23:38
Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 4.734 οι νεκροί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό
23:31