Στο έκτακτο Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ ο Γιώργος Γεραπετρίτης - Η Γάζα και η Ουκρανία στο επίκεντρο
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.
AP PhotoΣτο έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να συμμετάσχει την Δευτέρα (11/8) ο Έλληνας υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης.
Η Σύνοδος έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 το απόγευμα και στο επίκεντρό θα βρεθούν ο πόλεμος στη Γάζα και την Ουκρανία.
- Διαβάστε επίσης: Κοινή δήλωση Ελλάδας και τεσσάρων ακόμη χωρών: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφαση για τη Γάζα»
Υπενθυμίζεται ότι, η Ελλάδα υπέγραψε την Κυριακή (10/8) κοινή δήλωση με τη Δανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σλοβενία με την οποία καταδικάζουν την απόφαση της κυβέρνησης του Ισραήλ να καταλάβει πλήρως τον πολιορκημένο θύλακα.
«Εμείς η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία, η Γαλλία, και η Σλοβενία, ζητήσαμε τη σημερινή επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα. Καταδικάζουμε την απόφαση της κυβέρνησης του Ισραήλ να επεκτείνει περαιτέρω τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη Γάζα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κοινή δήλωση Ελλάδας και τεσσάρων ακόμη χωρών: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφαση για τη Γάζα»
Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν για πρώτη φορά εξαγωνικό διαμάντι, πιο σκληρό από το φυσικό
14:50
Τσουκαλάς: Ο παλμός του δημοκρατικού κόσμου χτυπάει δυνατά και χτυπάει στο ΠΑΣΟΚ (vid)
14:46
Συνελήφθη 18χρονος με 60 κιλά χασίς στην Θεσπρωτία - Μετέφερα τα ναρκωτικά με μισθωμένο όχημα (pic)
14:40
Κιλκίς: Συνελήφθη 49χρονος δικυκλιστής για επικίνδυνη οδήγηση - Έτρεχε με ταχύτητα 223 χλμ/ώρα
14:36