Στο έκτακτο Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ ο Γιώργος Γεραπετρίτης - Η Γάζα και η Ουκρανία στο επίκεντρο
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.
AP PhotoΣτο έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να συμμετάσχει την Δευτέρα (11/8) ο Έλληνας υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης.
Η Σύνοδος έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 το απόγευμα και στο επίκεντρό θα βρεθούν ο πόλεμος στη Γάζα και την Ουκρανία.
- Διαβάστε επίσης: Κοινή δήλωση Ελλάδας και τεσσάρων ακόμη χωρών: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφαση για τη Γάζα»
Υπενθυμίζεται ότι, η Ελλάδα υπέγραψε την Κυριακή (10/8) κοινή δήλωση με τη Δανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σλοβενία με την οποία καταδικάζουν την απόφαση της κυβέρνησης του Ισραήλ να καταλάβει πλήρως τον πολιορκημένο θύλακα.
«Εμείς η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία, η Γαλλία, και η Σλοβενία, ζητήσαμε τη σημερινή επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα. Καταδικάζουμε την απόφαση της κυβέρνησης του Ισραήλ να επεκτείνει περαιτέρω τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη Γάζα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κοινή δήλωση Ελλάδας και τεσσάρων ακόμη χωρών: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφαση για τη Γάζα»
Ποινική δίωξη για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ ασκήθηκε στον δράστη της επίθεσης στο Hilton
21:16
O ηγέτης της Χεζμπολάχ παίζει με τη φωτιά και θα κάψει τον Λίβανο, λέει ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ
21:09
«Τηρήσαμε τα πρωτόκολλα»: Η απάντηση του Χίλτον στη «σκιά» της ένοπλης επίθεσης στο δείπνο των ανταποκριτών στην Ουάσινγκτον
21:01
Νετανιάχου: «Οι ρουκέτες και τα drones της Χεζμπολάχ επιβάλλουν τη συνέχιση της δράσης στον Λίβανο»
20:54