ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Κοτζιάς: Είναι τρελαμένοι όσοι λένε ότι συζητάμε το τσαμικό

Ν.Κοτζιάς: Είναι τρελαμένοι όσοι λένε ότι συζητάμε το τσαμικό
EUROKINISSI

«Το τσαμικό ζήτημα δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης για την ελληνική Πολιτεία» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Ο κ. Κοτζιάς εξήγησε ότι πριν από πέντε μήνες, μέσω ενός non paper, είχε προτείνει στην Αλβανία να συζητηθούν τα προβλήματα που είναι ανοιχτά την τελευταία 50ετία.

«Εκείνοι μου έκαναν μία αντιπρόταση στην οποία συμπεριέλαβαν και το τσαμικό. Εμείς τους είπαμε ότι αυτό δεν είναι αντικείμενο συζήτησης γιατί είναι έξω από τη διαπραγμάτευση. Εμείς δεν το διαπραγματευόμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς, ενώ επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά ενημέρωσε τους Ευρωπαίους. «Δεν βάλαμε τους Ευρωπαίους να μεσολαβήσουν, εμείς διαπραγματευόμαστε με τους Αλβανούς και οι Αλβανοί με εμάς» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την απάντηση του επιτρόπου Γιοχάνες Χάν είπε ότι αυτός ανέφερε «επιπολαίως ότι η Ελλάδα συζητάει και το τσαμικό, ζήτησε μετά συγνώμη αλλά άφησε αυτή την ουρά». Αλλά «το καταπληκτικό», όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, «είναι ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Ελλάδα που είτε παριστάνουν ότι αγνοούν», είτε «λένε δημοσίως ψέματα» και «ήρθαν τώρα τα ΜΜΕ του ακραίου νεοφιλελευθερισμού να λένε ότι συζητάμε το τσαμικό. Είναι τρελαμένοι οι άνθρωποι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ