ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με Τσίπρα - Καμμένο ζήτησε ο Ιερώνυμος για τα θρησκευτικά

Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμένο ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για το θέμα των Θρησκευτικών.

Στη συνάντηση, τον Αρχιεπίσκοπο, θα συνοδεύουν οι μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Άλλωστε κατά τη δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της Ιεραρχίας τα Θρησκευτικά αποτέλεσαν το κύριο θέμα συζήτησης του ανώτατου διοικητικού σώματος της Εκκλησίας.

Την αμέριστη συμπαράστασή του στην Εκκλησία της Ελλάδος για για το θέμα των Θρησκευτικών εξέφρασε και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Κ. Ειρηναίος, ο οποίος απέστειλε και σχετική επιστολή στην Ιερά Σύνοδο. Την επιστολή ανέγνωσε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος στα μέλη της Ιεραρχίας.

Τι θα κομίσει στο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του Αρχιεπισκόπου, σε Τσίπρα - Καμμένο, θα κινείται στο πλαίσιο των θέσεων που εξέφρασε την Τρίτη στην Ιεραρχία. Ενώ η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος δηλώνει ότι δεν συνδιαλέγεται με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, όπως είχε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ του το CNN Greece, από τις 24 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε τις θέσεις της Εκκλησίας για τα Θρησκευτικά:

Ιεραρχία: Η ώρα του... Φίλη και των Θρησκευτικών την Τετάρτη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης