ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Πεντάγωνο ο Τσίπρας για την άσκηση «Παρμενίων 2016» (pics)

Στο Πεντάγωνο ο Τσίπρας για την άσκηση «Παρμενίων 2016» (pics)
EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Δευτέρα η Εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2016», η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο. 

Για την πορεία της άσκησης, που θα ολοκληρωθεί στις 7 Οκτωβρίου θα ενημερωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα μεταβεί στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο Πεντάγωνο.

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της άσκησης, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας είναι:

· Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.

· Η εξάσκηση στην εφαρμογή διαδικασιών διοικήσεως και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.

· Η εξάσκηση και αξιολόγηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους.

· Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στην μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

Στο πλαίσιο της άσκησης, ήχησαν το πρωί της Τετάρτης οι σειρήνες του πολέμου σε ολόκληρη τη χώρα. Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού είχε καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και μάλιστα είχε ανακοινωθεί μία ημέρα πριν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ