ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ιερώνυμου - Τσίπρα με φόντο τη σύγκρουση για τα Θρησκευτικά

Συνάντηση Ιερώνυμου - Τσίπρα με φόντο τη σύγκρουση για τα Θρησκευτικά

Κορυφώνεται η σύγκρουση Εκκλησίαςκυβέρνησης με αφορμή τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στη σημερινή συνάντηση της αντιπροσωπείας της Ιεραρχίας, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η οποία αναμένεται να γίνει το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Ιερώνυμος θα ζητήσει να μην εφαρμοστούν φέτος τα νέα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Tι λέει ο Ν. Φίλης στο CNN Greece

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης σε δήλωσή του στο CNN Greece, πριν από τη συνάντηση με τους ιεράρχες, σημείωσε ότι: «Τα νέα προγράμματα του Υπουργείου έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται. Βεβαίως, δεν έχουμε ακόμα νέα βιβλία. Αλλά τα προγράμματα θα συνεχιστούν κανονικά. Βεβαίως, όταν ολοκληρωθούν θα αξιολογηθούν και θα εξαχθούν τα όποια απαραίτητα συμπεράσματα».

Είναι σαφές ότι η Πολιτεία, ανεξάρτητα από το τι θα ζητήσει και πώς θα το ζητήσει η Ιεραρχία από τον Πρωθυπουργό κατά τη σημερινή συνάντησή τους στις 19:30, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση των νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του μαθήματος των Θρησκευτικών υπό τη νέα του εκδοχή η οποία και έχει προκαλέσει την αντίδραση της Εκκλησίας.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του CNN Greece, η κυβέρνηση, μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης, δεν ήταν διατεθειμένη να κάνει πίσω στο συγκεκριμένο ζήτημα και κορυφαία πηγή του Μαξίμου δήλωνε χαρακτηριστικά για το θέμα: «αν θέλει η Εκκλησία ας πάει σε δημοψήφισμα».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ