ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετική αποτίμηση της συνάντησης με Ιερώνυμο από το Μαξίμου

Θετική αποτίμηση της συνάντησης με Ιερώνυμο από το Μαξίμου

Θετικά αποτιμούν κυβερνητικές πηγές την αποψινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο στο μέγαρο Μαξίμου καθώς εξάγεται το συμπέρασμα πως η Εκκλησία ή τουλάχιστον ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δεν επιθυμεί την κλιμάκωση της σύγκρουσης με την Πολιτεία.

Μάλιστα πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Ιερώνυμος έφτασε στο Μαξίμου με πραγματική διάθεση διαλόγου και όχι σύγκρουσης, στάση που ενδεχομένως να μην ενστερνίζονταν πλήρως και οι άλλοι τρεις ιεράρχες που τον συνόδευαν.

Οι δύο πλευρές έδωσαν αμοιβαίες εξηγήσεις για τις εκατέρωθεν αιχμηρές δηλώσεις, ενώ φαίνεται πως κατέληξαν στη διαπίστωση ότι η επιτροπή διαλόγου που είχε συσταθεί μεταξύ των δύο πλευρών δεν λειτούργησε με τον αναμενόμενο τρόπο, ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις.

Πηγές του Μαξίμου αναφέρουν πως τελικά υπήρξε συμφωνία με βάση το διαπραγματευτικό χαρτί της κυβέρνησης που ήταν η συνέχιση του προγράμματος.

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, είχε τονίσει μιλώντας στο CNN Greece πως το πρόγραμμα θα προχωρήσει κανονικά, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου, με τα παλαιά βιβλία - καθώς δεν υπάρχουν καινούργια - και στο τέλος του προγράμματος θα γίνει εκ νέου αξιολόγηση και επανεκτίμηση των συμπερασμάτων που θα έχουν προκύψει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ