Τα επόμενα βήματά της εξετάζει η Ιεραρχία
Στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει ξεκινήσει η αποτίμηση της συνάντησης που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Εκκλησίας τη Ελλάδος με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Το κλίμα ήταν καλό», λένε πηγές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο CNN Greece και επισημαίνουν ότι το σημαντικό είναι ότι ξεκινά ο διάλογος από το μηδέν για το μάθημα των θρησκευτικών. Παραπέμπουν μάλιστα στη δήλωση που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος εξερχόμενος από τη Μέγαρο Μαξίμου: «Ηρθησαν οι παρεξηγήσεις».
«Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι των εντυπώσεων του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη», σημειώνουν οι ίδιες πηγές και επισημαίνουν ότι και φέτος θα διδαχθούν τα παλιά βιβλία των Θρησκευτικών.
Το πρωί της Πέμπτης ο Αρχιεπίσκοπος θα ενημερώσει την Ιεραρχία για τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου οπότε και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για το πως θα χειρισθεί η Εκκλησία της Ελλάδος το όλο θέμα.
Νομικοί κύκλοι, επισημαίνουν ότι το θετικό είναι ότι τα νέα βιβλία που θα τυπωθούν θα είναι προϊόν διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας – Πολιτείας. Διάλογος και συνεργασία για τα Θρησκευτικά, ο οποίος όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές ορίζεται και στα άρθρα 2 και 9 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος είναι και νόμος του Κράτους.
Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Αποστολάκης
13:18
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Μηλίτσα Μεσσηνίας - Εστάλη μήνυμα 112 για ετοιμότητα
12:58
Νόμπελ Ιατρικής 2026: Tρεις επιστήμονες τιμήθηκαν για το έργο τους στην Οπτογενετική
12:55
Μαζωνάκης: «Μίλησε» το κινητό της 56χρονης γιατρού - Αναζητούσε στο ΑΙ τρόπους επαναφοράς από μέθη
12:52