ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπάρχει προσπάθεια καταλαγής στις σχέσεις Eκκλησίας - πολιτείας λέει ο Φίλης

Υπάρχει προσπάθεια καταλαγής στις σχέσεις Eκκλησίας - πολιτείας λέει ο Φίλης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Λίγες μόλις ώρες μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου και την ανακωχή κυβέρνησης - Εκκλησίας για το μάθημα των θρησκευτικών, ο Νίκος Φίλης, από το βήμα της Βουλής, μίλησε για προσπάθεια καταλαγής στις σχέσεις τους, καθώς δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει αντιδικίες.

"Θέλουμε να αναμορφώσουμε το μάθημα των Θρησκευτικών με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις. Να είναι μάθημα όλων των θρησκειών, με έμφαση στον ορθόδοξο πολιτισμό", ανέφερε στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρη ερώτησης του Δημήτρη Κρεμαστινού, επαναλαμβάνοντας τη θέση της κυβέρνησης ότι την ευθύνη για τον τρόπο διδασκαλίας την έχει το κράτος με τα αρμόδια όργανά του.

Ο υπουργός Παιδείας, σε χαμηλούς τόνους, δήλωσε πως πρόθεση της κυβέρνηση δεν είναι να δημιουργήσει αντιδικίες και να αμφισβητήσει διακριτούς ρόλους κορυφαίων θεσμών, αλλά να προχωρήσει στο μείζον που είναι η βελτίωση της εκπαίδευσης.

"Δεν είναι θέμα σύγκρουσης Εκκλησίας- Πολιτείας", είπε και σημείωσε και πως και μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε να μην έχει η διδασκαλία των Θρησκευτικών κατηχητικό χαρακτήρα. "Δεν είμαστε δογματικοί", επεσήμανε και έδωσε έμφαση στις σχέσεις συνεργασίας που πρέπει να υπάρχουν με την εκκλησία. "Συζητούμε για να έχουμε θετικές εξελίξεις", κατέληξε, αναγνωρίζοντας μάλιστα το ανεπτυγμένο φιλανθρωπικό της έργο, επ' ωφελεία του λαού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ