ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για Συνταγματική Αναθεώρηση: Να μην χάσουμε την ευκαιρία

Τσίπρας για Συνταγματική Αναθεώρηση: Να μην χάσουμε την ευκαιρία
ΑΠΕ-ΜΠΕ/SIMELA PANTZARTZI

Συνάντηση με τα μέλη που συγκροτούν την Οργανωτική Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Παίρνουμε μία πρωτοβουλία που δεν θέλουμε να είναι κυβερνητική, γι' αυτό είστε εσείς εδώ. Εκπροσωπείτε, όχι μόνο διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους ή ακαδημαϊκούς χώρους, αλλά και το ευρύτερο φάσμα των απόψεων που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε:

alexis2

Στόχος μας είναι να μη χάσουμε ως χώρα μία μεγάλη ευκαιρία. Συνταγματική Αναθεώρηση δεν γίνεται κάθε μέρα. Να μη χάσουμε την ευκαιρία, αξιοποιώντας και καταγράφοντας όλες τις απόψεις.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/SIMELA PANTZARTZI)

«Θέλουμε πριν από την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα διαδικασία να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, ώστε ο τελευταίος βουλευτής, τα κόμματα, η Βουλή ως συλλογικό υποκείμενο, να έχει καταγεγραμμένες τις απόψεις, τις αντιθέσεις, τις συμπτώσεις και τις πιθανές συνθέσεις, μέσα από μία πλατιά και ουσιαστική διαδικασία διαλόγου», επεσήμανε.

«Γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να απασχολήσει ει δυνατόν τον τελευταίο πολίτη, για το τι πρέπει να αλλάξει και τι όχι, ποια είναι η γνώμη και η άποψη σε σχέση με το θεσμικό πλαίσιο για τη συγκρότηση όλων των διαδικασιών, γιατί το Σύνταγμα διέπει ως θεσμικό πλαίσιο όλες τις διαδικασίες του πολιτεύματος, της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής ζωής», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση, σημειώνοντας ότι δεν κατέστη δυνατόν να ανταποκριθούν όλοι όσο προσκλήθηκαν, για λόγους που είχαν να κάνουν με τις προσωπικές υποχρεώσεις τους.

alexis3

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/SIMELA PANTZARTZI)

Tα μέλη της επιτροπής

Συντονιστής της επιτροπής θα είναι ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ Μιχάλης Σπουρδαλάκης και θα συμμετέχουν οι:

Από τον ακαδημαϊκό χώρο οι Ιωάννης Γκόλιας, Πρύτανης ΕΜΠ, Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης ΕΚΠΑ, Ναπολέων Μαραβέγιας, Καθηγητής ΕΚΠΑ, Νίκος Μουζέλας, Ομότιμος Καθηγητής LSE, Πέτρος Παραράς, Ομότιμος Καθηγητής ΔΠΘ, πρώην αντιπρόεδρος ΣτΕ.

Από τον επιχειρηματικό χώρο οι Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος ΔΕΘ.

Από τον χώρο της τέχνης ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης.

Σε όλους τους δήμους της χώρας θα διοργανωθούν συζητήσεις και θεματικές εκδηλώσειςγια την αναθεώρηση του Συντάγματος από την εν λόγω επιτροπή, στις οποίες θα συμμετάσχουν και επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς, κινήσεις πολιτών και συλλογικοτήτων και μεμονωμένοι πολίτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ