ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος για τους ισχυρισμούς Καμμένου και τους δικαστές

Βενιζέλος για τους ισχυρισμούς Καμμένου και τους δικαστές
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/φωτογραφία αρχείου

Την αποκάλυψη του Πάνου Καμμένου σχετικά με το κάλεσμα που είχε δεχθεί ο ίδιος από τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, για να μπει στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, παρουσία μάλιστα του τελευταίου, σχολίασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δικαστές και τη διασφάλιση του μισθολογίου τους.

«Ο κ. Καμμένος λέει ότι πριν γίνουν οι ΑΝΕΛ, τον Φεβρουάριο του 2012, του ζητήθηκε από κάποιον να μπει στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου που έγινε τον Ιούνιο του 2012 ως κυβέρνηση με τη συμμετοχή και του κ. Κουβέλη», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σημείωσε μάλιστα πως «θα ήταν τελείως απίθανο, το ΠΑΣΟΚ να ζητά να μπει ένα υπερδεξιό κόμμα στον συσχετισμό δυνάμεων της κυβέρνησης για να μειωθεί το δικό του βάρος και ο δικός του ρόλος, ενώ εμείς θέλαμε να έχουμε σημαντικό ρόλο, ρόλο εγγυητικό για τη στρατηγική. Και βεβαίως αν δεν είσαι αριθμητικά, δεν μπορείς να είσαι και κρίσιμος πολιτικά και στρατηγικά. Σκεφτείτε μόνοι σας τη σοβαρότητα αυτών που λέγονται. Μη συνεχίσουμε σε ένα επίπεδο ψυχαγωγικού magazino».

Σχολιάζοντας τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με την ηγεσία της Δικαιοσύνης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «δεν γίνεται να αναμειγνύονται θέματα θεσμικής λειτουργίας της Δικαιοσύνης με θέματα μισθολογικά για τα οποία είναι αρμόδιες οι δικαστικές Ενώσεις».

Πρόσθεσε δε πως «η στάση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης με εξοργίζει γιατί δεν μπορεί να γίνονται δηλώσεις ότι διασφαλίσαμε στην συνάντηση ότι δεν θα γίνουν μειώσεις στους μισθούς μας».

«Δεν είναι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δικαστικών λειτουργών, υπάρχουν συνδικαλιστικές ενώσεις» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως «το μόνο αντικείμενο που είναι θεμιτό είναι η θεσμική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης» και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε ότι είναι «τουλάχιστον αντιφατικό αυτός που έχει κατηγορηθεί για απειλή της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης να αναγορεύεται ως εγγυητής της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Προέδρου του ΣτΕ ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αφουγκράζεται την κοινωνία, είπε πως προκαλούν θεσμικό τρόμο, κάνοντας παράλληλα λόγο για θεσμικό πρόβλημα και μάλιστα πρόβλημα Δημοκρατίας.

«Αποστολή της δικαιοσύνης δεν είναι να αφουγκράζεται την κοινή γνώμη» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ